Dom > Novosti > Sadržaj

Каква је разлика између Фулвиц Ацид и Хумиц Ацид? Које је боље?

Jul 12, 2018


Хуминска киселина је подељена у смеђу хуму киселину, жуту хуму киселину и тако даље. Хуминска киселина је остаци биљака и животиња, углавном су остаци биљака и кроз разлагање и трансформацију микроорганизама, серија промјена и геохемија, физичка процес нагомилане макромолекуларне органске мешавине слабе киселине, према различитој растворљивости у различитим растварачима и бојама, може се поделити на фулвичну киселину, браон рот, киселину црне мрље и зелену четку ротације.

image.png

Карактерише их:

Фулвинска киселина : веома је киселина и има добар ефекат комплексације на јонима метала.

Црна фулвиц киселина полако се креће у биљном тијелу, полако стимулише и лако се апсорбује површином биљке, промовишући раст корена.

Смеђа фулвинска киселина : садржи средство за садржину активне групе кисеоника, полако се креће у телу биља, стимулациони медијум.

Хуминска киселина се широко налази у земљишту, тресету, лигниту , угљеном угљеном, морем, језеру и мочвари. Укупна количина хуминске киселине у тлу је највећа, али просјечни садржај је мањи од 1%. Укупна количина слане воде је такође прилично велика, али је концентрација нижа, што је немогуће развити као ресурс. Највише обећавајући извори хуминске киселине за експлоатацију су неки геотермални угаљ, попут тресета, лигнита и угљеног угља чији садржај хуминске киселине достигне 10-60%.

image.png


Калијум калијумове киселине је ефективно и макромолекуларно органско једињење, је минимална молекулска маса хуминске киселине, реактивни водонепропусни дио највиших нивоа, интеракција између функционалних група, одражавајући разноликост специфичних физичких и хемијских особина, након уласка у животиње и биљке тело, може да игра различите физиолошке функције, инхибира или активира ензиме и улогу у метаболизму биљних и животињских организама, одражава очигледну стимулацију, кроз регулацију ендокриног хормона игра улогу лечења и побољшава имунолошку функцију тијела.


Фулвинска киселина има опште карактеристике хумане киселине, и то:

Један је тај што је његова молекулска тежина мала и лако се апсорбује и користи од организама.

Друго, има више функционалних група него нормална хумана киселина, која има већу физиолошку активност и јачу способност комплексирања металних јона.

Треће, хуминска киселина може бити директно растворљива у води, водени раствор ових соли постаје основни, а жута хуминска киселина може бити директно растворљива у води, а њен водени раствор постаје кисел.


Главне функције:

Апликација Фулвиц киселине у пољопривреди до садашњег домаћег извора потенцијалне технологије у свету углавном усваја фулвиц киселину и производ биолошке ферментације комбинације нове технологије, ау производном процесу, примјеном технологије ферментације сложених бактерија и екстракцијом фулвиц киселина у комбинацији са технологијом, ово ће учинити фулвиц киселином која се користи у пољопривреди показује снажну виталност.

Садашња домаћа производња ЗенгЦханСу је углавном фокусирана на примену и ефикасну биљну фолијарно ђубриво, органско течно ђубриво и аукин биљке, итд., Технички садржај је низак, хитно је потребно побољшати примјену фулвиц киселине високих и нових технологија у пољопривреди.

Истраживања показују да фулвична киселина у улози пољопривреде, главно побољшање тла, побољшава ефекат ђубрива, стимулира раст биљака, повећава отпор биљке, побољшава квалитет биљака, разматра се конкретни конкретни конкретни домаци контролни ефекти као што следи;

1. Побољшати структуру групе тла, отпуштати земљиште, побољшати способност очувања ђубрива у тлу, прилагодити пХ вредност, смањити садржај тешких метала у тлу и смањити штету соли јона семенама и садницама. 2. Фиксирање нитрогена, уклањање фосфора и активирани калијум. Конкретно, синергијски ефекат калијског ђубрива је нарочито очигледан, који може повећати корење и садњу, одупрети јаком стрном, опирати болести и побољшати квалитет усјева.

3. Ојачати адхезију и брзу апсорпцију биљних корења, нарочито због физиолошких болести узрокованих недостатком елемената у траговима.

image.png

Калијум хумат је врста ароматичног хидрокси карбоксилата са високом молекуларном имхомогеностом.

Изглед: чврста супстанца у праху, растворљива у води, алкална, која садржи хидроксил, карбоксилат и друге активне гене.

Главне спецификације:

Предузеће, које се од биљке захтева од азота, фосфора, калијума и других елемената, може бити мултифункционално ефикасно сложено ђубриво, примењено за побољшање тла и стимулацију производње биљке и мало - има одређеног ефекта. Индустрија: агенси за обраду бушотине, средства за размену јона, агенси за пречишћавање отпадних вода, адсорбент тешких метала итд.

Главне функције хуминске киселине:

А. Коришћење хумане киселине може се промијенити превисоко слано, алкално у земљишту, зрно земљишта врло фрагментиране, са лошим структурним својствима земљишта, промовисати стварање агрегата земљишта, учинити их у добром стању, тако да раст и развој биљке у добри услови.

Б. Примена хумане киселине може олабавити култивисано тло, уништити акумулацију соли, смањити садржај соли у површинском земљишту, играти улогу солне изолације, подићи стопу садње, смањити слабе саднице и мртве саднице и учинити биљке растућим здраво.

Ц. Хуминска киселина има високу количину трансформације катиона, више од 10 пута већа од нормалног тла. Приликом наношења на тло, значајно се повећао адсорпциони капацитет земљишта за ањон и смањен садржај површинске соли.

Д. Солине земљиште посебно високог алкалног земљишта ПХ вриједност (9,0 или више), директно штети раст усјева, па чак и узрокује смрт, ПХ је превелика, али такођер утичу на земљу фосфор, гвожђе, манган, бор, цинк и други храњиви састојци су ефикасни . Киселина и хумна киселина пХ вриједност 6.8, може неутрализирати алкалне, смањити алкалну штетност земљишта и биљака, ниског приноса побољшати алкалне соли, стварати добре услове земљишта за раст садног биља.

image.png

Сажетак:

1. хумана киселина у пољопривреди "великих пет" (побољшати земљиште, повећати ђубриво, стимулисати раст, побољшати умјетност и побољшати квалитет) водила је примјену и напредак хуминске киселине у пољопривреди.

2. Фулвинска киселина је врста производа од хумане киселине са широким спектром примене и високим економским предностима. Сада се користи у средствима за биљни раст, антистрес агенсима, флуидним ђубривима и лековима. Фармацеутски, козметички и други аспекти и даље имају велико тржиште и конкурентску предност.

3. Функција "четверог агента" жуте мрље киселине у пољопривреди (средство за заштиту од суше, регулатор раста, синергист споријег отпуштања пестицида и агенс за комплексирање хемијских елемената) је класичан и представља јединствени агенс за отпорност на сушу.