Dom > Novosti > Sadržaj

Улога био-органског ђубрива

Jan 05, 2018

Микробно ђубриво и био-органско ђубриво, поред богате хумане киселине, фулвовине и аминокиселина, садрже велики број корисних микроорганизама, не само да могу прилагодити и побољшати земљиште, спречити сабијање тла, балансирати пХ земљишта, спречити ширење малигних бактерија, смањење појаве биљних болести и штеточина од инсеката, али и са влагом, температуром, ефектом повећања масти. Истовремено, синергијски ефекат микробиолошког ђубрива и био-органских ђубрива на НПК сложене ђубриве учинили су нам неопходним да постигнемо органски (висок садржај органске материје), неоргански (велики, средњи и елементи у траговима) Микробне бактерије (Бациллус субтилис , Бациллус лицхениформис, Бациллус мегатериум, Бациллус јелли, Трицходерма, фотосинтетске бактерије итд.), Равнотежа оплодње, исхране и оплодње.


1, синергијски ефекат азотних ђубрива


Већина азотног ђубрива је углавном амонијум бикарбонат и уреа. Амонијум азот је нестабилан по својој природи и веома нестабилан. После мешања са био-органским ђубривом, био-органско ђубриво има јаке функционалне групе, као што су карбоксил група и фенолна карбоксилна група, и има јак капацитет размене јона и адсорпциони капацитет, може смањити губитак амонијум-азота. Амидно азотно ђубриво, азот који садржи секрецење уреазе разградње уреазе у амонијум карбонат након што се биљке могу апсорбовати. Ако амидни азот у алкално тло, разлагање амонијум бикарбоната ће такође бити проузроковано губитком испарљиве природе, која амидна употреба азота није висок један од разлога. Амидни азот у комбинацији са био-органским ђубривом, амидни азот има очигледне синергије. Прво, активност уреазе, успорава распадање амидо азота, смањујући испаравање; друга је са комплексом формирања амидног азота и постепено се распада за ослобађање азота, тако да ефикасност амидног азота за истовремено проширење биолошког биолошког органског ђубрива може промовисати развој биљке и ин виво метаболизам азота и промовисати азот апсорпција.


2, синергијски ефекат фосфатног ђубрива


Расположиво фосфатно ђубриво примењено на тлу, растворљиви фосфор се лако фиксира земљиштем, у киселој земљи, фосфор се углавном фиксира слободним гвожђем и алуминијумским јонима; у земљаној земљи, фосфор је углавном фиксација калцијума, резултати претварања расположивог фосфора у фосфор са одложеним ослобађањем. Чак и неважећи фосфор, коришћење сезонског фосфора је само 10-20%. Након додавања био-органског ђубрива, фиксирање водотопивог П би се могло променити, одложена и неефикасна конверзија расположивог П би се успорила, а органска материја растворена и растворена повећала је растојање растојања П у тлу и промовисала апсорпција П коренског система.


3, синергијски ефекат калијума


Органска материја садржи функционалне групе које могу да апсорбују складиштење јона калијума како за спрјечавање губитка воде у земљишту, тако и за избацивање земљишта, али и за спречавање фиксирања глине у глине. Неки делови органских материја, као што су хумна киселина хумусне киселине, ниска хумана киселина, калијум силикат, калијум фелдспар и други минерали, имају ефекат распадања, можете га споро разградити, повећати ослобађање калијума и побољшати садржај расположивог калија.


4, синергије ђубрива


Постоји знатан број резервних елемената у земљишту, али због антагонизма елемената и ефекта фиксирања земљишта и хемијске комбинације одређених киселих радикала, биљке могу апсорбовати премало ефикасних делова. Органска материја и нерастворљиви елементи у траговима могу настати реакција сложености да би се произвели растворљиви, лако апсорбовани комплексима елемента трагове органске киселине, доприносе апсорпцији биљних корења и унапређују биљну апсорпцију елемената у траговима од корена до аеротрансформације, од неких оставља на друге листове ширења.Е-маил: инфо@агронатуретецх.цом