Dom > Novosti > Sadržaj

Značaj humane kiseline

Jul 19, 2019

Gnojivo huminske kiseline važno je produktivno sredstvo u poljoprivrednoj proizvodnji. Više od 40 godina istraživanja i proizvodne prakse dokazalo je kako huminska kiselina ima značajne efekte.


1. Gnojivo tlo. Je li jezgra zemljanih humusnih tvari i homogena tlo podudarnosti, s povećanjem sadržaja organske tvari u tlu, rekonstruirajući zrnastu strukturu tla, povećavaju vitalnost mikroorganizama u tlu, uravnotežuju hranjive tvari u tlu, poboljšavaju plodnost tla, prilagođavaju vrijednost pH tla, smanjuju zagađenje smanjenje tla, smanjenje zasoljenosti tla, povećanje kapaciteta skladištenja ugljika u tlu i ostale funkcije.


2. Optimizirajte gnojivo. Humična kiselina je odličan sinergista gnojiva s tragovima i visokom efikasnošću. Huminska kiselina može optimizirati kombinaciju hranjivih sastojaka, produžiti vrijeme djelovanja gnojiva i pospješiti dodavanje hranjivih sastojaka. Humična kiselina može povećati stopu iskorištavanja gnojiva u prosjeku za više od 10 procentnih bodova, što je neto povećanje od 30% do 40%. Gnojivo humane kiseline može smanjiti količinu unosa za 5% do 20% kako bi se osigurao stabilan prinos i povećao prinos usjeva. Gnojivo humane kiseline može smanjiti broj gnojidbe, gnojivo jednom kako bi se zadovoljila opskrba usjeva hranjivim sastojkom tijekom vegetacijske sezone.


3. Stimulirajte rast. Humična kiselina je međunarodno priznati prirodni biološki stimulirajući hormon, koji je prirodan, vrhunskog kvaliteta i blagog raspolaganja, a ima vrlo značajan stimulativni učinak i učinak na rast usjeva. Studija je pokazala da huminska kiselina ima značajne efekte na poticanje rasta korijena i poboljšanje aktivnosti korijena, a regulacija korijena imala je i lokalni učinak (direktan učinak) i ukupni učinak (indirektni učinak), a direktni učinak je bio veći od indirektnog učinka.


4.Zaštiti ekologiju. Organska kombinacija humusne kiseline i hemijskog đubriva može smanjiti upotrebu dušika, fosfora, kalijuma i mikro-gnojiva povećanjem stope iskorištenja hemijskog gnojiva što pogoduje uštedi resursa i potrošnje energije u procesu proizvodnje kemijskog gnojiva, smanjujući emisije štetnih plinova i smanjenje utjecaja ekosustava poljoprivrednih površina na emisiju stakleničkih plinova i eutrofikaciju vode.


5. Poboljšajte kvalitet. Gnojivo humane kiseline može poboljšati sadržaj hranjivih sastojaka, poput škroba, proteina, topljivog šećera, vitamina itd. Gnojivo humane kiseline također može smanjiti ostatak štetnih tvari u poljoprivrednim proizvodima, kao što su neki teški metali, nitrati i ostaci pesticida.


6. Stabilizacija azota i sekvestracija ugljika. Primjena gnojiva s huminskom kiselinom može povećati stopu mineralizacije i akumuliranu mineralizacijsku količinu organskog ugljika u tlu, poboljšati sastav i kombinirani oblik humusa tla i na taj način povećati sadržaj organskog ugljika u tlu.