Dom > Novosti > Sadržaj

Prednosti morske alge izvlače gnojivo na usjevima

May 09, 2019

Aqualantis (ekstrakti iz morske trave) se bazira na prirodnim algama kao sirovini, putem tehnologije biološke fermentacije za ekstrakciju i obogaćivanje mineralnih nutrijenata u tijelu, kao što su polisaharidi morskih algi, manitol, betain, regulatori rasta biljaka i elementi u tragovima. To je nova vrsta zelenog organskog đubriva koje zadržava prirodni aktivni sastojak morske trave.


Učinak jedinstvenih hranjivih tvari u gnojivu morske trave :


1. Polisaharid morskih algi

Može poboljšati stabilnost proizvoda, kelirati neorganske ione i ione teških metala, te poboljšati fotosintezu biljaka. Struktura zemljišta je promijenjena i propusnost je povećana. Pored toga, usevi se lako apsorbuju kako bi se poboljšao imunitet organizma i efektivno poboljšao kvalitet useva.


2. Betaine

Može da reguliše osmozu ćelija i poboljša sposobnost useva da se odupru suši, hladnoći i salinitetu. Serija enzima koji štite biljke; Ima funkciju odbijanja insekata i može regulirati i promicati rast usjeva.


3. Manitol

Učestvujte u fotosintezi biljaka, regulišite osmotsku ravnotežu u ishrani biljaka i posredno poboljšajte njen imunitet.


4. Jod

Može inhibirati, ubiti bakterije, poboljšati imunitet biljnog tijela.


5. Citokinini

Kao biljni hormon, citokinin može da reguliše sekreciju biljnog hormona i stimuliše njegov rast.Performanse aplikacije za obrezivanje:


1. Strawberry

Uz gnojivo algi, cvjetni pupoljci su se ranije razlikovali i cvijeće je postajalo sve jače. Posuda je veća, što je dobro za razvoj voća. Voće dobrog oblika, više kvalitete!


image


2. Paradajz

Nakon primjene algi, može učinkovito promovirati sintezu i transformaciju hranjivih tvari, lišće je gusto zeleno i meko, fotosinteza je dobra, biljke su jake, cvijeće i plodovi su zaštićeni, svjetlina je visoka, vrsta voća dobro je, otpornost na prerano starenje, prevencija i lečenje malformiranog voća, plod pupčane truleži i druge fiziološke bolesti imaju veoma dobar preventivni efekat.


image


3. Limun

Drvo limuna sa algom napunjeno 20 dana, brzo gađanje, biljka bujna, ostavlja gust zeleni sjaj. Alge mogu da promovišu brzu apsorpciju hranljivih materija u usevima i da regulišu potencijal rasta stabala limuna.


image


4. Krastavac

Nakon upotrebe dijagrama efekta naplate algi. Debeli i tamno zeleni listovi su mnogo jači od onih prije upotrebe, a kapacitet hranjenja i hranjenja je značajno poboljšan. Voćni krupac, bolje sedi lubenicu, brži rast dinje!

imageEmail: info@agronaturetech.com

Tel: + 86-29-81129402