Dom > Novosti > Sadržaj

Калијум Хумате било токсично

Nov 02, 2017

Калијум хидроксид има утицај горења на ткива, која може растворити протеине и формирати алкално денатурисане протеине. Решење или прашина прскају на кожи, нарочито на мукозној мембрани, што доводи до меких краби. Што је концентрација раствора већа, то је већа температура, јачи је ефекат. Прскање у очи не само да може оштетити рожњачу, већ и оштетити дубоко ткиво ока.

Највиша дозвољена концентрација је била 0,5 мг / м. Рад треба да буде спречавање додира коже и очију, ако је случајно додирнуто, оштећени делови су доступни за прање воде, а затим влажни компримирани 5% сирћетна киселина, винска киселина, хлороводонична киселина или раствора лимунске киселине; као што је чишћење људског ока, употребљена вода или физиолошки раствор пажљиво споро опере 10 ~ 30 мин, а затим у 2% или 0,5% новоцаине ропивакаин раствора. Када се операција треба направити од чврстих комбинезона, носити гумене рукавице, рукаве, кецеље, гумене ципеле и друге радне снаге, руке треба превучити неутралном и хидрофобном мастом.

Безбедносне мере за калијум хидроксид: контакт са кожом: одмах уклонити контаминирану одећу, исперите великим бројем проточне воде најмање 15 минута. Медицински третман.

Додир са очима: одмах покупите капке и темељно исперите с пуно воде и сланим раствором најмање 15 минута. Медицински третман.

Удисање: брзо бежите од сцене до свежег ваздуха. Држите дисајне путеве неометано. Ако је дисање тешко, дајте кисеоник. Ако се дисање прекине, врши се непосредно вештачко дисање. Медицински третман.

Гутање: гаргле са водом, млеко за пиће или бела јаја. Медицински третман.

Начин гашења пожара: користите воду и песак како бисте их уштедели, али морате спречити прскање воде и изазвати опекотине.

Калијум хидроксид за употребу и употребу

Неорганска индустрија која се користи за производњу калијумове соли, као што су калијум перманганат, калијум нитрит, два калијум хидрогенфосфата и друге сировине. Хемијска индустрија се користи за производњу сапуна, сапуна и калијума, меких сапуна, креме, крема, шампона и других сировина. Фармацеутска индустрија се користи за производњу прогестерона, ванилина и других сировина. Индустрија бојења користи се за производњу меламинских боја.

Индустрија батерије се користи за производњу алкалних батерија. Користи се као сушеник, сорбент, који се користи за припрему калијум сапуна, оксалне киселине и разних соли, који се такође користе у галванизацији, гравирању, литографији итд .; калијум се углавном користи за производњу сировина, као што је калијум перманганат, калијум карбонат итд. У фармацеутској индустрији, за производњу калијум борохидрида, спиронолакона, батил алкохола, прогестерона и тестостерона пропионата. За производњу калијум сапуна, алкалне батерије, козметике у лаку индустрију (као што су крема, крем и шампон).

У индустрији боје користи се за производњу ватродних боја као што је ватно плава РСН итд. У електрохемијској индустрији се користи за галванизацију, гравирање и тако даље. У текстилној индустрији се користи за штампање, бељење и мерцеризацију и користи се као главна сировина за уметна влакна и полиестерска влакна. Поред тога, користи се и за металургију за грејање и за уклањање коже. Основне хемијске сировине, које се користе у медицини, свакодневној хемијској индустрији итд. Апсорбенти за аналитичке реагенсе, реакције сапонизације, угљен диоксид и воду, који се такође користе у фармацеутској индустрији.