Dom > Novosti > Sadržaj

Анализа садржаја калијума Хумате

Oct 18, 2017

У аналитичкој хемији у натријум-хидроксиду и калијум-хидроксиду се често користе измењиво. Али неке од апликација, не могу се мењати. Као што је генератор водоника, специфичан са калијум хидроксидом. Медицински натријум креч, назначен натријум хидроксидом. Натријум хидроксид хигроскопски од калијум хидроксида је јак, тако да се калијум хидроксид најчешће користи у хемијској анализи. На исти начин ако га користите као сушеник са натријум хидроксидом. На пример, ако то кажете медицински натријум креч, назначен натријум хидроксидом. Али два од натријум хидроксида до јефтиније цијене, када може да замени натријум хидроксид.

Оба су веома корозивна и не смеју бити у контакту са металним контејнерима, а требало би да буду запечаћени и очувани. Не постоји разлика између њих.

Физичке особине натријум хидроксида:

Појединачни производ је безбојни прозирни кристал, релативна густина 2.130, тачка топљења је 318.4 ℃. Тачка кључања од 1390 ℃. Тржиште сода кавстике је чврста и течна два: чиста бела чврста кавстична сода, блокови, лим, шипка, грануларни, врло крхки. Чиста течност каустична сода је безбојна провидна течност. Чврста кашасто сода има јаку хигроскопност. Раствара се у води, а када се раствара, веома је алкална и има осећај мастне. Растворљив у етанолу и глицерину; Није растворљив у ацетону и етру. Веома је корозиван и има корозивни ефекат на влакна, кожу, стакло и керамику. Реакција дисформације са хлором, бромом, јодом и другим халогенима; Сол и вода се формирају од неутрализације киселина.

Физичке особине калијум хидроксида:

Бијели ромбични кристал, индустријски производи су бијели или светлосив блока или у облику кугле. Релативна густина 2,044 (20 ℃), тачка топљења је 360,4 ℃. Тачка кључања 1320 ~ 1324 ℃. Растворљиво у води, растворено када се ослободи велики број топлоте раствора, јака апсорпција воде, може апсорбовати влагу у ваздуху и растворити, и постепено апсорбовати угљен-диоксид у калијум. Растворљив у етанолу, слабо растворљив у етру. Снажна алкална и корозивна својства су слична оној од кавстичног сода.

Анализа садржаја: тачни наведени узорак је око 1,5 г, растворљив у 40 мл нове воде за хлађење и хлађење, хладно на 15 ° Ц, са фенолфталеинским тестним раствором (ТС-167) неколико капи, са 1 мол / Л титрацијом киселине. Када ружичасти нестане, забележите количину конзумиране киселине, додајте раствор за тестирање метил наранџе (ТС -148) и наставите титирање све док ружичаста није константна. Снимите укупну количину киселина потребне за титрацију. Свака Мл од 1 мол / Л сумпорне киселине је еквивалентна 56.11 мг укупне алкалности (КОХ).