Dom > Novosti > Sadržaj

Плант Фулвиц Ацид ПК Минерал Извор Хумична киселина, раст приноса повећан за 10%

Aug 17, 2018


Имплементација стратегије "руралне ревитализације" предложена на 19. Националном конгресу Кинеске комунистичке партије (КПК), "побољшање пољопривреде у квалитету, промовисање пољопривреде у зеленој боји и јачање пољопривреде у бренду" је једини начин за пољопривреду у новој ери . Тренутно, како побољшати квалитет пољопривредних производа, побољшати отпорност на усеве и квалитет тла како би осигурали одрживи развој пољопривреде постала је главна тема кинеског развоја пољопривреде.

image.png


Плант Фулвиц ацид ПК минерална хуминска киселина , принос усјева повећао се за 10%.


Познато је да хуминска киселина има "пет главних ефеката" у пољопривредној примјени, односно побољшање земљишта, побољшање ђубрива, подстицање раста усјева, повећање отпорности и побољшање квалитета, док је фулвична киселина, као суштина хуминске киселине, ефикаснија у повећање приноса усјева и побољшање квалитета. Органска материја је важан индикатор фертилности земљишта, хумус је главни облик органске материје у тлу, а ксантна киселина је најмање молекуларна тежина, најлакше се абсорбује и најактивнији део хумуса и неопходно је одржати здраву активност земљишта.


Фулвинска киселина је суштинска компонента хумуса у тлу, органске ароматичне врсте са малом молекулском масом и комплетним воденим раствором, насталим органским декомпозицијама и распадом. То је најбоља компонента хуминске киселине у тлу и језгро материјала за обликовање структуре агрегата земљишта. Фулвинска киселина садржи карбоксилну групу, фенол хидроксилну групу и има јак комплекс, келацију и површински адсорпциони капацитет, што може смањити губитак амонијум-азота. Повећавање покретне удаљености фосфора у тлу, инхибирање фиксације водорастворног фосфора у тлу, претварање неефективног фосфора у ефективни фосфор, и промовисање апсорпције фосфора коренима. Фулвинска киселина може апсорбовати и складиштити калијумове јоне и побољшати садржај расположивог калијума, посебно да би повећала ефикасност калијевог ђубрива. Резултати показују да Фулвиц киселина може повећати ефикасност азота, фосфора и калијума у ђубриво за више од 20%.


image.png


Истовремено, министарство пољопривреде и руралних послова Народне Републике Кине објавило је јавни одговор на препоруку бр. 4580 прве седнице 13. Националног народног конгреса, излажући рад министарства пољопривреде и руралних послова у промовисању примене сапроичне киселине и плана рада за наредни корак, и активно подржавају развој индустрије сапроичне киселине и демонстрације и популаризације ђубрива сапроичне киселине.


Због тога је фулвична киселина неопходна у Кини. Као регулатор раста биљака, Фулвиц киселина је најбоља компонента хумуса у земљи, која не само да смањује оптерећење усјева, повећава плодност земљишта и обогати супстрат ткива бактерија, већ побољшава и принос и квалитет усјева, чиме помажу предузећима да постигну дугорочни развој циљеви повећања приноса, побољшање квалитета и одржавање земљишта. Како би се решио проблем квалитета усева.