Dom > Novosti > Sadržaj

Metode poboljšanja tla

Jan 08, 2019


image


1. Racionalna upotreba hemijskih đubriva.

Racionalna upotreba hemijskih đubriva može povećati proizvodnju. Međutim, prekomjerna upotreba kemijskih gnojiva je također vrlo štetna za tlo. Stoga, upotreba manje gnojiva može spriječiti kontinuirano zagađenje tla i osnovni je način rješavanja problema poboljšanja tla iz izvora.


Racionalnom upotrebom đubriva treba obratiti pažnju na sljedeće točke:

1) Prilikom primene đubriva, treba obratiti pažnju na situaciju u skladu sa nedostatkom đubriva u zemljištu i usevima. Razumno dopunsko đubrivo ne bi trebalo preterano primenjivati za prinos.

2) Pod različitim uslovima, kao što je dno gnojiva, gornje đubrivo i raspršivanje đubriva, vrsta, količina i koncentracija oplodnje su takođe različiti, tako da je neophodno da ih poljoprivrednici razumno koriste u skladu sa situacijom.


2. Povećajte unos organskog đubriva.

Plodnost tla je usko povezana sa sadržajem organske materije u zemljištu.


Korišćenjem organskog đubriva treba obratiti pažnju na sledeće tačke:

1) Organsko đubrivo može uništiti samo jaja i bakterije insekata u sirovinama nakon temeljitog razlaganja, i ne bi se trebalo koristiti bez raspadanja.


2) Treba odabrati organsko đubrivo redovnih proizvođača, ili organsko đubrivo za nezavisnu fermentaciju zlatnih probiotika kako bi se spriječilo nepoželjne proizvođače da koriste teške metale i druge sirovine za proizvodnju organskog đubriva.


3) U procesu samo-fermentacije organskih đubriva treba obratiti pažnju na netoksične i bezopasne materijale za fermentaciju. Sirovine koje sadrže teške metale i ostatke antibiotika nisu pogodne za fermentaciju organskih đubriva, koje je lako izazvati sekundarno zagađenje tla.


Organsko đubrivo može postepeno aktivirati tlo, plodno tlo, trenutno korištenje organskog đubriva s gnojivom je najidealniji način oplodnje!


image


3. Dodatni mikrobni agens.

Mikroorganizmi promovišu oslobađanje i kelaciju elemenata u tragovima u zemljištu kroz razmjenu kiseonika i ugljičnog dioksida i sekreciju organskih kiselina i drugih kiselih tvari u metaboličkom procesu, učinkovito razbijaju zbijanje tla, promiču formiranje agregatne strukture, poboljšavaju prozračivanje stanju tla, te promovirati stvaranje organske tvari, humusne kiseline i humusa.


Drugo, mikroorganizmi igraju veoma važnu ulogu u unosu i izlazu materijala i energije tla, te su važne karike u lancu ciklusa materijala. Može aktivirati organska i neorganska hraniva u tlu, razgraditi organsku materiju, osloboditi hranjive tvari i povećati učinkovitost hranjivih tvari.


Osim toga mikroorganizmi u reproduktivnom i metaboličkom procesu, degradacija ostataka u zemljištu gnojiva, organski pesticidi, teški metali i drugi zagađivači, itd., U svojoj fizičko-hemijskoj reakciji gore navedenih zagađivača razgradnje, transformacije, fiksne, prenosne, i nove Sintetička neškodljivost, koja ih deli na manje štetne ili bezopasne supstance, smanjuje stepen zagađenja zemljišta.


4) Dodajte regenerator za zemlju

Kao sekundarna salinizacija zakiseljavanja zemljišta, itd. Različite vrste problema, posebno u visokoj ekonomskoj koristi od stakleničkog povrća i voćnih stabala, farmeri su imali teže probleme u tlu, a kondicioneri u tim područjima su se također počeli zagrijavati posljednjih godina, regenerator za tlo uglavnom ima rastresitu zemlju, poboljšava strukturu agregata tla, zadržava masnoće, ublažava efekat zakiseljavanja tla, salinizacije itd.


Vrijedi zagovarati da se proizvodi od huminskih kiselina s aktiviranim mineralnim izvorima naširoko koriste u inozemstvu. Huminska kiselina je klasificirana kao biostimulant u nekim zemljama poput Europe i Amerike, što ima dobre učinke na sanaciju tla i stimulaciju rasta usjeva.


Iako regenerator tla ima poboljšanje i kondicioniranje na tlu, ali kada ga odaberete, morate znati na koju vrstu tla je usmjerena, dio je usmjeren na alkalno tlo, dio je usmjeren na kiselo tlo, a doza treba da bude razumno kontrolisana, prekomerna upotreba će izazvati druge nuspojave.
www.agronaturetech.com

Email: info@agronaturetech.com