Dom > Novosti > Sadržaj

Мала Нова Година

Feb 08, 2018

Мала нову годину (кинеска: Ксиаониан), обично недељу дана пре лунарне Нове године, позната је и као Фестивал богиње кухиње, божанство које надгледа морални карактер сваког домаћинства.

Ево шест ствари које треба да знате о Моли новој години, још један знак почетка пролећа. 小年夜.jpg

1. Понудите жртве Богу кухиње

У једној од најистакнутијих традиција Малог Новогодишњег је сагоријевање папирне слике Божјег Кухиња, распоређивање Божанског Духа на Небо, како би се пријавило о понашању породице током прошле године. Кухињски Бог је тада дочекан до куће пребацивањем новог папира на њега поред пећи. Из ове повољне тачке, Бог кухиње ће надгледати и заштитити домаћинство још годину дана.


Већина понуда су слаткиши разних сорти. Сматра се да ће ово запечати уста кухиње Божје и охрабрити га да само каже добре ствари о породици када се подиже на небо да би написао свој извјештај.


2. Чишћење куће

Између Лаба фестивала, осмог дана последњег лунарног месеца и малог Нове Године, двадесет трећи дан, породице широм Кине обављају темељно чишћење кућа, чинећи стару у припреми за Нову годину.


Према кинеским народним вјеровањима, током последњег месеца године духови и божанства морају да одаберу или да се врате на небо или да остану на Земљи. Верује се да људи, како би осигурали благовремено одлазак духова и божанстава, људи морају темељито очистити и своје особе и њихове станове, до сваке последње фиока и ормана.


3. Једите Гуандонг бомбоне

Гуандонг бомбона, лепљиво посластичарство направљено од глутиног просоја и пшенице, је традиционална ужитка коју кинески народ једе на Фестивалу кухиње Богу.

4. Залијепите папира на прозоре

У малој новој години уклоњене су старе кутије и снимања из претходног Пролећног фестивала, украшене су нове украшавање прозора, новогодишњи плакати и успјешни украси.

5. Купатило и косу


Као што стара кинеска реч каже, без обзира да ли су богати или сиромашни, људи често имају фризуру пред Спринг Фестивалом. Активност купања и фризирања се често узима на малу нову годину.

6. Припреме за пролећни фестивал

Људи почињу да дају потребне одредбе за Пролећни фестивал од Нове Године. Све што је потребно да би се предах предали, забављали гости и хранили породицу током дугог одмора морају се унапријед купити.