Dom > Novosti > Sadržaj

Течност има одређени волумен

Oct 18, 2017

Течност је једна од три главне физичке форме. Она нема одређени облик и често га утиче на контејнер. Али њен волумен је константан под притиском и температурним инвариантом. Осим тога, притисак који врши течност на страни контејнера је различит од оног у другим државама. Овај притисак се шаље у свим правцима, а не смањује се и повећава са дубином (што је дубина воде, то је већи притисак воде).

Карактеристике: нема дефинисаног облика, течности и често утиче на контејнер. Облик контејнера, течности, облик течности. Има одређени волумен, а запремина течности је константна под притиском и температурним инвариантом. Тешко је компримовати у мањи волумен

Однос са температуром притиска

Запремина течности је константна под притиском и температурним инвариантом. Осим тога, течност врши притисак на стране контејнера, као и друга физичка стања. Овај притисак се шаље у свим правцима, а не смањује се и повећава са дубином (што је дубина воде, то је већи притисак воде).

Повећање температуре или смањени притисак може генерално испарити течност и постати гас, као што је вода за грејање водом. Притисак или хлађење може генерално да стврдне течност и постане чврста, као што је смањење воде у лед. Међутим, сам притисак не гаси све гасове, као што су кисеоник, водоник и хелијум.

Течне и чврсте, течне и изотропне карактеристике (физичка својства на различитим правцима), то јест зато што објекти од чврстог до течног, због пораста температуре, стварају атомско или молекуларно кретање и више не могу задржати првобитну фиксну позицију, па је проток генерисан. Али у овом тренутку привлачност између молекула или атома је већа, тако да се не распршују, тако да течност и даље има одређени волумен.

Заправо, многи мали региони течног ентеријера и даље имају структуру сличног кристала - "кристалографски регион". Ликвидност је "класа класе" која се може премештати једна од друге у другу. Ми правимо метафору, на асфалту са "саобраћаја", сваки аутомобил има фиксну позицију човјек који је у "зони", а релативно кретање између аутомобила и аутомобила ствара проток читавог тима.

Течност се разликује од гаса, има одређени волумен. Течна течност се разликује од чврстог стања. То је течност и стога нема фиксиран облик. Поред течног кристала, и течне и аморфне чврсте материје су изотропне, које су главне макроскопске особине течности.