Dom > Novosti > Sadržaj

Течна течност

Sep 20, 2017

Течност је једна од три главне физичке форме. Она нема одређени облик и често га утиче на контејнер. Али њен волумен је константан под притиском и температурним инвариантом. Осим тога, притисак који врши течност на страни контејнера је различит од оног у другим државама. Овај притисак се шаље у свим правцима, а не смањује се и повећава се са дубином (што је дубина воде, већи је притисак воде);

Однос са температуром притиска

Запремина течности је константна под притиском и температурним инвариантом. Осим тога, течност врши притисак на стране контејнера, као и друга физичка стања. Овај притисак се шаље у свим правцима, а не смањује се и повећава са дубином (што је дубина воде, то је већи притисак воде).

Повећање температуре или смањени притисак може генерално испарити течност и постати гас, као што је вода за грејање водом. Притисак или хлађење може генерално да стврдне течност и постане чврста, као што је смањење воде у лед. Међутим, сам притисак не гаси све гасове, као што су кисеоник, водоник и хелијум.

Течни и ваздушни притисак

Када је притисак П када је притисак П:

П = рхо ГХ

Рхо је густина течности.

Г = гравитација

Х = средишња тачка на површину течности

Течна је течност и у било ком облику је у том облику. Када је Ван дер Ваалс од течних молекула прекинут, објект се претвара у гасно стање; Када се смањује топлота између молекула течности, могу се формирати хемијске везе између молекула, а хемијске везе постају чврсте када доминирају молекули.

1. Течно стање материје. Облик материјала који може да тече, деформише и компримује благо.

2. Када је течност, главна сила између молекула је ван дер Ваалс сила.

Ван дер Ваалсове силе су узроковане диполама интермолекуларног поларитета. Дакле, за разлику од веза које имају фиксни угао, ван дер Ваалс сила има само општи правац. Због тога течности течности и чврстих материја не могу.

Течне и чврсте, течне и изотропне карактеристике (физичка својства на различитим правцима), то јест зато што објекти од чврстог до течног, због пораста температуре, стварају атомско или молекуларно кретање и више не могу задржати првобитну фиксну позицију, па је проток генерисан. Али у овом тренутку привлачност између молекула или атома је већа, тако да се не распршују, тако да течност и даље има одређени волумен.

Заправо, многи мали региони течног ентеријера и даље имају структуру сличног кристала - "кристалографски регион". Ликвидност је "класа класе" која се може премештати једна од друге у другу. Ми правимо метафору, на асфалту са "саобраћаја", сваки аутомобил има фиксну позицију човјек који је у "зони", а релативно кретање између аутомобила и аутомобила ствара проток читавог тима.

Течност се разликује од гаса, има одређени волумен. Течна течност се разликује од чврстог стања. То је течност и стога нема фиксиран облик. Поред течног кристала, и течне и аморфне чврсте материје су изотропне, које су главне макроскопске особине течности.