Dom > Novosti > Sadržaj

Важност заштите црне земље

Oct 16, 2018


Црна земља је светско благо за храну, краљ земље.


У свету постоје само четири велике површине црног тла:

Дистрибуира се у великим равницама Украјине, покривајући површину од око 1,9 милиона квадратних километара.

У сливу ријеке Мисисипи у Сјеверној Америци покривена је површина од 1,2 милиона квадратних километара.

Треће, то је црна површина земље у североисточној Кини која покрива површину од око 1,03 милиона квадратних километара.

Аргентина у Јужној Америци стиже до травњака Пампа у Уругвају, покривајући 760.000 квадратних километара.


Дистрибуирају се у три главна региона на североистоку, Северној Америци и Јужној Америци света. Због великих разлика у факторима формирања земљишта, карактеристике тла и садржај органске материје у свакој црној земљи су различити.


image


Црно тло је најплодније земљиште на свету. Земља садржи десет пута више органске материје као што је лоесс. Највеће је у Украјини, где велике украјинске равнице држе 30 посто црне земље, познате као корпа Европе. Украјина је данас главни извозник сунцокретовог уља, познатог и као 100-годишње краљевство сунцокрета. Предграђе града су поља сунцокрета.


Две лекције из црне историје земље:


Због ексере експлоатације и рекултивације, четири црна земља су имала проблеме деградације земљишта различитих степена. Међу њима, Украјина и Сједињене Државе су доживјеле ретке "црне олује" догађаје, што је оставило дубоку лекцију за људе.


1) догађај "црне олује" у Украјини: 1928. године у Украјини је дошло до врло деструктивног догађаја "црне олује", који је готово прошао кроз читав регион Украјине, при чему су слојеви тла на неким местима били одузети за 5-12 цм, озбиљно је више од 20 центиметара.


2) догађаји "црне олује" у Сједињеним Државама: у 1930-их пјешачка олуја су постепено развијала у климу, са 14 избијања 1932. и 38 у 1933. У пролеће 1934. године, коначно су се развиле у катастрофалне пјешице, које су постале ретке догађај "црне олује" у историји и идентификован као једна од 10 природних непогода у 20. вијеку. Где год ветар пролази, врела и потоци суше, стоке и овце умиру у великим бројевима, људи су искорењени и расељени, а северноамерички континент је у пустошу. Након црне олује, велике површине пољопривредних површина постале су пустиње, а губитак се не може рачунати.


image


Свако је одговоран за заштиту црног земљишта


Права природа црног тла је хумана киселина . Она је основа земљиног живота, језгра црне земље, заштиту црне земље од ње. Имамо мудрост да је потпуно искористимо, то јест, кроз хумичну киселину извучену из индустрије да би хранила црну земљу, тако да величанствено црно земљиште константно ослобађа нову виталност. Тренутно је задатак чистог земљишта и чисте инжињерске технологије врло тешко рјешавати климатске промјене. На ово, морамо "пустити хуму киселину од земље до земље", морамо вратити изворни изглед црне земље, морамо бити власник црне земље.
ввв.агронатуретецх.цом

Е-маил: инфо@агронатуретецх.цом