Dom > Novosti > Sadržaj

Хумијска киселина Метода складиштења

Sep 25, 2017

Хуминска киселина је у природи широко коришћени органски материјал, који се широко користи у пољопривреди, шумарству, сточарству, нафти, хемијској индустрији, грађевинским материјалима, медицини, здрављу, заштити животне средине и другим пољима. Посебно сада, промоција изградње еколошке пољопривреде, пољопривредне производње без загађења, зелене хране, заштите животне средине без заштите од загађења и тако даље, чине "хуминску киселину" високо похвалом. Испоставило се да људски живот не може да живи без хуминске киселине.

Хуминска киселина је остаци биљака и животиња, углавном остатака биљака, кроз разлагање и трансформацију микроорганизама, и акумулација класе органских супстанци кроз низ процеса геохемијских процеса. То је огромна количина, милијарде тона. Река и језеро, угаљ земљишта, већина површине има свој траг. Због своје широко распрострањеног постојања, утицај на земљу је такође велики, који укључује угљенични циклус, акумулацију минералних миграција, плодност земљишта, еколошку равнотежу и друге аспекте. Количина хуминске киселине која се налази у земљишту је највећа, али је садржај просечно мањи од 1%, а количина слане воде није мала, али је концентрација нижа. Ресурси хумичне киселине за које се највише обећава да ће бити експлоатисани су нискокалорични угљени, попут тресета, лигнита и угљеног угља. Међу њима, садржај хумане киселине достигао је 10-80%. Кинеске резерве угља су веома богате. Према подацима, има 5 милијарди тона тресета, 126,5 милиона тона лигнита и нема статистичких података о временском угаљу. У том смислу, производња и примена хумане киселине је такође један од аспеката хемијске индустрије угља. Основна структура макромолекула хумке киселине је ароматични прстен и липидни прстен, који имају функционалне групе карбоксила, хидроксила, карбонила, хинона и метоксила.

Преживљавање статус куо

Хумус производи биолошки материјал смрти, као што је лигнин, који се може деградирати микробиолошком деградацијом и не може се даље деградирати. Њене специфичне перформансе и структура зависе од специфичних услова одређеног узорка из воде или извора тла. Ипак, иако је извор хумуса другачији, перформансе су веома сличне. Хумијска киселина се може поделити на три главна дела у тлу и седименту: хумана киселина (ХА), фулвична киселина (ФА) и хумин (ХМ). ХА је растворљив у бази, али нерастворљив у води и киселини; ФА је оба растворљив у алкалији и растворљив у води и киселини; И ХМ је растворљив у разблаженој алкалији, нерастворљив у води и киселини. Способност раздвајања металних јона у води како би се олакшао пренос хранљивих елемената на усеве и побољшање структуре тла доприноси расту усева. Има функцију размјене, адсорпције, комплексације и келирања металних јона; Као полиелектролит у дисперзивном систему има функцију коагулације, гелације и дисперзије. Молекули хумане киселине имају одређени број слободних радикала, који имају физиолошке активности.

Методе производње

Може да формира хумену киселину регенерацијом вештачком оксидацијом (као што је третман ваздуха, озона или азотне киселине), као што је азотна хуминска киселина. Метода екстракције је прво третирати са киселином, уклонити неке од минерала, а затим екстраховати са разблаженим алкалним раствором и ацидификацијом киселина, а затим се може добити таложење хумане киселине. Према растворљивости хуминске киселине у растварачима, може се поделити на три компоненте: онај који се раствара у ацетону или етанолу назива се браон сапроична киселина; Нерастворни део ацетона назива се црна сапроична киселина; Дио који је растворљив у води или разријеђена киселина зове се жућкаста киселина. Основна структура макромолекула хумке киселине је ароматични прстен и липидни прстен, који имају функционалне групе карбоксила, хидроксила, карбонила, хинона и метоксила. Има функцију размјене, адсорпције, комплексације и келирања металних јона; Као полиелектролит у дисперзивном систему има функцију коагулације, гелације и дисперзије. Молекули хумане киселине имају одређени број слободних радикала, који имају физиолошке активности.

Метода складиштења

Користите чист, сух 200кг поцинчаног жељезног бубња. Овај производ је мокар и јак. Мора се држати у сувом и вентилираном складишту. Забрањено је излагање киши. Процес транспорта треба да избегне насилне сударе у случају оштећења. Гаранција за складиштење је једна година.