Dom > Novosti > Sadržaj

Хумска киселина Природа

Oct 11, 2017

Хуминска киселина је мјешавина аморфних макромолекулских једињења која садрже бензол једра, Хумиц Ацид карбоксилне групе и фенол групе, које се акумулирају низом процеса микробних декомпозиција и трансформације и геохемије. Може се извући из тресета, лигнита, угљеног угља или неког земљишта. Хуминска киселина је црни или смеђи колоидни материјал, велика група полицикличних спојених прстенастих органских једињења, хумана киселина такве супстанце ради побољшања плодности земљишта и побољшања структуре тла има добар ефекат.

Ако је тло само мали песак и вода, онда се песак лако распада. Хуминска киселина је лепак који не распада песком. Ако се вода убризгава у песак, Хумична киселина или температура расте, вода се брзо испарава; или ће вода брзо заобићи. Међутим, ако се хуминској киселини додају у песак и воду, испаравање воде се с једне стране смањује, с друге стране смањује губитак влаге, посебно молекула воде који су дубоко компатибилни са хумином киселином. Ако је иста количина мешавине песка и хумке киселине, смеша не може само да апсорбује више воде, а вода није лако изгубити. Хуминска киселина може учинити да тло створи одређену подршку, Хумиц Ацид подржава раст усјева. Дакле, хуминска киселина је средство за задржавање воде у тлу.

Хуминска киселина има снажну способност хелирања да хелатира скоро све хранљиве састојке потребне за раст биљака. На пример, у земљишту постоји много карбонатних јона. Калцијум јоне потребни за раст биљке лако се привлаче карбонатним јонима. Формирање калцијум карбоната, али ако постоји ситуација са хумном киселином није исто, хуминска киселина ће бити чврсто закључана за јалове калцијума како би се то спречило и карбонатни јони у контакту, тако да је калцијум иони неће бити фиксирани, калцијум јони без хумане киселине ће бити апсорпција биљака, повећати потребни калцијум за раст биљке. Слично томе, постоје и друге хранљиве материје, као што је цинк из магнезијума.

Последњих година, прекомерна употреба ђубрива у пољопривредним земљиштима, тла није ацидификација је засољење. Киселина се ослања на алкалије да би се неутралисала, алкали да се ослањају на киселину на услове. У хемијским експериментима постоји класа супстанци под називом "пХ пуфер", бафер је и природа киселине, хумана киселина и природа базе. Када је киселина додата у пуфер, пуфер ће играти сопствено алкално и утицај киселине, тако да степен закисљења постаје веома спор. Хуминска киселина је такав бафер. У ствари, супстанце хумокиселинске киселине у киселом тлу имају добре перформансе, кључ је у томе што може хелати токсичне алуминијумске ионе. Експериментални подаци показују да се киселински садржај алуминијума вишка, хумана киселина може замотати у јонима од алуминијума, тако да је контактом са алуминијумом и биљкама, Хумом киселином из истог разлога постоје и тешки метали као што су олово и кадмијум, хумска киселина, тако да је његова јединствена природа Постати антидот тла.