Dom > Novosti > Sadržaj

Функција структуре хумане киселине

Aug 17, 2017

Један, оно што се зове хуминска киселина

Хуминска киселина је мешавина природних органских макромолекулских једињења. Најчешће присутан у природи, удео хуминске киселине у тлу је највећи, хумна киселина у тлу је физичкохемијска хетерогена комплексна молекулска маса полидисперсе, смеша је израђена од природне, високе молекулске тежине, жуте до црне, аморфне, колоидне, масне и ароматични органски полиелектролитни састав, не могу користити једну хемијску структуру која.

Друго, одакле долази хуминска киселина?

1, хумана киселина тла рођена, углавном биљка под дејством микроорганизама у формирању класе специјалне мешавине макромолекуларних органских једињења.

2, хумна киселина угља је микробиолошка декомпозиција и трансформација биљака, али и након дугорочних геолошких и хемијских ефеката, и формирање класе мешавине макромолекуларних органских једињења.

Треће, структура и функција хуминске киселине

1, структура

Хуминска киселина је врста природне органске слабе киселине, коју чине фулвична киселина, црна фенска киселина и три смеђа киселина.

2, састав елемената

Углична хуминска киселина и органска материја у тлу у хумани киселини имају сличну структуру и природу главних елемената угљеника хуминске киселине, водоника, кисеоника, поред различитих функционалних група, постоји и мала количина азота и сумпора.

3, улога хуминске киселине

Већина органске материје у тлу је хумна киселина, хумана киселина у корозивној киселини је главно тијело и његова комбинација са металним јонима, хумана киселина је најактивнији и најефективнији дио органске материје.

(1) директни ефекат хуминске киселине

Промовисати раст биљака и повећати приносе усјева.

(2) индиректни ефекат

Физичка улога

А. Побољшати структуру тла. Б. Спречавање пуцања и ерозије тла. Ц. повећати капацитет држања воде у тлу, побољшати отпорност на хладноћу. Д. учинити тамну боју тла, доприноси апсорпцији соларне енергије. ② хемијски ефекат. А. Подесите пХ тла. Б. Побољшати и оптимизирати биљну апсорпцију храњивих материја и воде. Ц. повећати капацитет тампона тла. Д. У алкалним условима, природни хелатни агенс (келиран са металним јонима, промовише апсорпцију биљака). Е. Богат је са органским материјама и минералима неопходним за раст биљке. Ф. Побољшати растворљивост органских ђубрива и смањити губитак ђубрива. Г. Елемент хранљивих материја претвара се у стање које је биљка лако апсорбовала. Х. може ојачати апсорпцију азота биљке, смањити фосфорску фиксацију, продирати азот и фосфор тла у земљиште и друге елементе, заштитну кутију ускладиштену у тлу и убрзати процес храњивих материја у тијело биљака, побољшати примјену неорганских ђубрива Због тога је хуминска киселина "резерва" за хранљиве састојке биљака и физиолошки активне супстанце.

③ биолошки ефекти

А. Стимулирати раст и репродукцију корисних микроорганизама у тлу. Б. побољшати отпорност на природне болести биљке, отпорност на штеточине.

Четврто, најчешће коришћене врсте и карактеристике хумке киселине

У овом тренутку, хумана киселина која се обично користи као ђубриво подељена је на лигнитску хумичну киселину, хумену киселину од угљеника, тресет (травната хумска киселина).

1, лигнита хуминска киселина је друга фаза процеса производње угља (диагенеза), до горке фазе угља нема хумидну киселину, лигнит хумицну киселину у општем садржају од 1-85%, смеђи изглед смеђа угља, црни, према до дубине се може подијелити

(1) лигнит тла: степен угљенизације је плитко, са ниским садржајем угљеника, садржај хумане киселине је виши, генерално више од 40%.

(2) светло мрки угаљ: дубље степен угља, садржај угљеника је већи, садржај хумке киселине је низак, генерално 1-10%.

(3) густи лигнит: између (1) и (2) између садржаја опште хуминске киселине до око 30%.

2, пређена хумна киселина угља која излази из угља, позната под именом Јохнсон. Опћенито блиски или изложени површини лигнита, битуменског угља, антрацита, ваздуха, сунца, кише и снега, песка, смрзавања и других инфилтрација и стварања производа. Хуминска киселина произведена овим процесом постала је хуминска киселина хумокове киселине, позната и као природна регенерисана хуминска киселина, а садржај хумане киселине у временским условима углавном флуктуира, у распону од 5-80%.

3, тресет (тресет, тресет, итд.) Хумана киселина

Шота је почетна фаза формирања угља, позната и као тресет, садржај кукурузних тресака у 20-40%. Шота у органској материји није распадана биљним отпадом и саставом хуминске киселине, садржај кукурузног тресета од 20-40%.

Пето, развојне перспективе хумане киселине ђубрива

1, цео процес зелене хране, систем за контролу квалитета, цела је достигла ЕУ, САД, Јапан и друге развијене земље, стандарде квалитета хране и безбедности, је у међународним стандардима, али како производити сигурност зелене хране , основни проблем лежи у томе како се превладати и како би се спречио проблем загађења земљишта. Са перспективе ђубрења, морамо се придржавати комбинације органских и неорганских ђубрива, кориштење хумане киселине ђубрива је једини избор, хумана киселина и ђубрива могу се комбиновати да постигну 1 +1> 2 интегрисани ефекат.