Dom > Novosti > Sadržaj

Хумијска киселина за поправак земљишта

Sep 04, 2017

Санација земљишта се односи на употребу физичких, хемијских и биолошких метода за пренос, апсорбовање, деградацију и претварање загађивача у тло, смањење концентрације на прихватљив ниво или претварање токсичних и штетних загађивача у безопасне супстанце. У индустрији поправки земљишта, постојећа технологија за поправку тла за више од 100 врста најчешће коришћене технологије има више од 10 врста, може се поделити на физичке, хемијске и биолошке три методе.

У принципу, технички принципи санације загађених тла могу укључивати:

(1) да промени присуство загађујућих материја у тлу или комбинацију с земљиштем, смањујући миграцију у животну средину и биорасположивост;

(2) смањује концентрацију штетних материја у тлу.

У процесу контроле загађења земљишта, побољшање тла, хумана киселина показује бољи и бољи утицај.

Зашто је хуминска киселина?

Хуминска киселина је органска супстанца макромолекула која се широко налази у природи.

Хуминска киселина је биљни и животињски остаци, углавном остаци биљака, кроз разлагање и трансформацију микроорганизама, као и низ геокемијских процеса који су узроковали и акумулирали класу органске материје. Неки процеси ферментације у модерној индустрији такође могу произвести хуму киселину.

Извори сировина хумане киселине могу се подијелити у двије категорије: угља и неалкохолне супстанце.

Први обухватају углавном тресет, лигнит и угљени премак; међу њима, садржај хумане киселине од 10-80%.

Кинеске резерве угља су веома богате, према подацима, 5 милијарди тона тресета, лигнита 126,5 милиона тона, угљеног угља и даље нема статистичке податке.

Други обухвата земљиште, воду, гљиве и друге угљене супстанце, као што су феноли, хинони, угљени хидрати и друге супстанце, они су био-ферментација, оксидација или синтеза могу произвести хумане супстанце, као што је сада тржиште. Настала хуминска киселина .

Хуминска киселина је главна компонента хумуса, хемијска структура је комплексна, садржи карбоксил, фенол, кетон, фенол хидроксил и друге активне функционалне групе мешавине, специјалну структуру хумке киселине и физичке и хемијске особине своје одлуке у еколошкој рестаурацији О важној улози.

Како хумна киселина поправља тло

Хумана киселина на "загађивању тешких метала и токсичних органских загађујућих материја" обухвата контаминирану санацију земљишта углавном: хумана киселина на тешким металима и преципитација адсорпције органске материје; редокс; и хумана киселина може промовирати микроорганизме тла на деградацију органских загађивача.