Dom > Novosti > Sadržaj

Хумијска киселина Функција и функција

Oct 26, 2017

Хуминска киселина је мешавина природних органских макромолекулских једињења. Шири присутан у природи, однос хуминске киселине у тлу је највећи, хумна киселина у тлу је физичкохемијска хетерогена комплексна смеша молекулске масе полидисперсе, смеша је природна, висока молекуларна тежина, жуто до црно, аморфна, колоидна, масна и ароматични органски полиелектролитни састав, не може користити једну хемијску структуру која.

Одакле долази хуминска киселина?

1, хумана киселина тла рођена, углавном биљка под дејством микроорганизама у формирању класе посебне мешавине органских једињења макромолекула.

2, хумна киселина угља је микробиолошка декомпозиција и трансформација биљака, али и након дугорочних геолошких и хемијских ефеката, и формирање класе мешавине макромолекуларних органских једињења.

Функција и функција хумке киселине Структура

1, структура

Хуминска киселина је класа природне органске слабе киселине, коју чине фулвична киселина, црна фулвична киселина и три смеђа киселина.

2, састав елемената

Углична хуминска киселина и органска материја у тлу у хумани киселини имају сличну структуру и природу главних елемената угљеника хуминске киселине, водоника, кисеоника, поред различитих функционалних група, постоји и мала количина азота и сумпора.

3, улога хуминске киселине

Органска материја земљишта је углавном изнад хумне киселине, хумана киселина у корозивној киселини је главно тијело и његова комбинација са металним јонима, хумана киселина је најактивнији и најефективнији дио органске материје.

(1) директни ефекат хуминске киселине

Промовисати раст биљака и повећати приносе усјева.

(2) индиректни ефекат

Физичка улога

А. Побољшати структуру тла. Б. Спречавање пуцања и ерозије тла. Ц. повећати капацитет држања воде у тлу, побољшати отпорност на хладноћу. Д. учинити тамну боју тла, доприноси апсорпцији соларне енергије.

② хемијски ефекат. А. Подесите пХ тла. Б. Побољшати и оптимизирати биљну апсорпцију храњивих материја и воде. Ц. повећати капацитет тампона тла. Д. У алкалним условима, природни хелатни агенс (келиран са металним јонима, промовише апсорпцију биљака). Е. Богат је са органским материјама и минералима неопходним за раст биљке. Ф. Побољшати растворљивост органских ђубрива и смањити губитак ђубрива. Г. Елемент хранљивих материја претвара се у стање које је биљка лако апсорбовала. Х. може ојачати апсорпцију азота биљке, смањити имобилизацију фосфора, продрети у земљу у азот, фосфор и калијум и друге елементе, заштитну кутију ускладиштену у тлу и може убрзати процес храњивости у тијело биљака, побољшати Примена неорганских ђубрива Због тога је хуминска киселина "резерва" за хранљиве елементе биљака и физиолошки активне супстанце.

③ биолошки ефекти

А. стимулише раст и репродукцију корисних микроба у тлу. Б. побољшати отпорност на природне болести биљке, отпорност на штеточине.

Четврто, најчешће коришћене врсте и карактеристике хумке киселине

У овом тренутку, хумана киселина која се обично користи као ђубриво подељена је на лигнитску хумичну киселину, хумену киселину од угљеника, тресет (травната хумска киселина).

1, лигнита хуминска киселина је друга фаза процеса производње угља (дијагностика), у горућој фази угља нема хумидну киселину, лигнитну хумену киселину у општем садржају од 1-85%, браон смеђи изглед, црна, према до дубине се може подијелити

(1) лигнит тла: степен угљенизације је плитко, са ниским садржајем угљеника, садржај хумане киселине је виши, генерално више од 40%.

(2) светло мрки угаљ: дубље степен угља, садржај угљеника је већи, садржај хумке киселине је низак, генерално 1-10%.

(3) густи лигнит: између (1) и (2) између садржаја опште хуминске киселине до око 30%.

2, пређена хумна киселина угља која излази из угља, позната под именом Јохнсон. Опћенито блиски или изложени површини лигнита, битуменског угља, антрацита, ваздуха, сунца, кише и снијега, песка, смрзавања и друге инфилтрације временског утјецаја и формирања производа. Хуминска киселина која је произведена овим процесом одлази из угљене хумке киселине, која се такође назива природна регенерисана хуминска киселина, садржај хумке киселине у преовлађујућем угљу флуктуира у великој мери, у распону од 5-80%.

3, тресет (тресет, тресет, итд.) Хумана киселина

Шота је почетна фаза формирања угља, позната и као тресет, садржај кукурузних тресака у 20-40%. Шота у органској материји није распадана биљним отпадом и саставом хуминске киселине, садржај кукурузног тресета од 20-40%.