Dom > Novosti > Sadržaj

Хумидна киселина испаравање воде

Sep 22, 2017

Ако је тло само мали песак и вода, онда се песак лако распада. Хуминска киселина је лепак који не распада песком. Ако се вода убризгава у песак, Хумична киселина или температура расте, вода се брзо испарава; или ће вода брзо заобићи. Међутим, ако се хуминској киселини додају у песак и воду, испаравање воде се с једне стране смањује, с друге стране смањује губитак влаге, посебно молекула воде који су дубоко компатибилни са хумином киселином. Ако је исте количине мешавине песка и хумане киселине, Хумиц Ацид смеша не може само апсорбовати више воде, а вода није лако изгубити. Хуминска киселина може учинити да тло створи одређену подршку, подржава раст усјева. Дакле, хуминска киселина је средство за задржавање воде у тлу.

Хуминска киселина има снажну способност хелирања да хелатира скоро све хранљиве састојке потребне за раст биљака. На пример, у земљишту постоји много карбонатних јона. Калцијум јони потребни за раст биљака лако се привлаче карбонатним јонима. Формирање калцијум карбоната, хумана киселина али ако постоји ситуација са хумном киселином није исто, Хумиц Ацид хуминска киселина ће бити чврсто закључани иони калцијума како би се то спречило и карбонатни јони у контакт, тако да калцијумови иони неће бити фиксирани, слободни калцијумови јони ће бити апсорпција биљака, повећати потребни калцијум за раст биљке. Слично томе, постоје и друге хранљиве материје, као што је цинк из магнезијума.

Последњих година, прекомерна употреба ђубрива у пољопривредним земљиштима, тла није ацидификација је засољење. Киселина се ослања на алкалије да би се неутралисала, алкали да се ослањају на киселину на услове. У хемијским експериментима постоји класа супстанци под називом "пХ пуфер", хумана киселина пуфера и природа киселине и природа базе. Када је киселина додата у пуфер, пуфер ће играти сопствено алкално и утицај киселине, тако да степен закисљења постаје веома спор. Хуминска киселина је такав бафер. У ствари, супстанце хумокове киселине у киселом тлу имају добре перформансе, Хумиц Ацид кључ је у томе што може хелати токсичне алуминијумске ионе. Експериментални подаци показују да се киселински садржај алуминијума вишка, хумана киселина може замотати у јонима од алуминијума, тако да је контактом са алуминијумом и биљкама, Хумом киселином из истог разлога постоје и тешки метали као што су олово и кадмијум, хумска киселина, тако да је његова јединствена природа Постати антидот тла.