Dom > Novosti > Sadržaj

Директна акција хумичне киселине

Nov 02, 2017

Хуминска киселина је природна мешавина органских макромолекула. Шири се у природи, однос хуминске киселине земљишта је највећи, хумана киселина у тлу је сложена смеша на физичкој хемији хетерогене молекулске масе је више диспергована, смеша је израђена од природне, високе молекулске тежине, жуте до црне, аморфне , гел, са мастима и ароматичностм органског полиелектролита, не може се изразити у једној хемијској структуралној формули.

Одакле долази хуминска киселина

1. Земља хуминске киселине роде се мешавином посебне врсте великог молекулског органског једињења које биљке формирају под дејством микроорганизама.

2. Углична хуминска киселина је мешавина групе великих молекулских органских једињења формираних процесом декомпозиције и конверзије микроорганизама и дугорочне геолошке хемије.

Функција и функција структуре хумке киселине

1, структура,

Хуминска киселина је врста природне органске слабе киселине, која се састоји од три дела: жуте хумичне киселине, црне хумке киселине и смеђе хумке киселине.

2. Елементни састав

Угаљ хуминска киселина и хуминска киселина у органској материји у тлу са сличном структуром и својствима хуминске киселине главних елемената угљеника, водоника, кисеоника и мале количине азота и сумпора, поред тога, постоје разне функционалне групе.

3. Улога хуминске киселине

У органској материји у тлу, најчешћа је хуминска киселина. Хуминска киселина у корозивном квалитету је главно тијело и сол који је комбинован са металним јонима. Хуминска киселина је најактивнији и ефикаснији део органске материје.

(1) директни ефекат хуминске киселине

Промовисати раст биљака и принос усјева.

(2) посредна акција

Физичка акција

А. побољшати структуру тла. Б. Пуцање земљишта и контрола ерозије. Ц. Повећати капацитет држања воде у тлу и побољшати отпорност на хладноћу. Д. учинити земљу тамном и корисном за апсорпцију соларне енергије. Хемија. А. подесите ПХ тла. Б. побољшати и оптимизирати биљну апсорпцију храњивих материја и воде. Ц. Повећати капацитет тампона тла. Д. Под алкалним условима, то је природни хелатни агенс (са келирањем металних јона, период промоције апсорбује биљка). Е. богата органским материјама и минералима неопходним за раст биљке. Ф. побољшати растворљивост органских ђубрива и смањити губитак ђубрива. Г. Трансформирамо хранљиве елементе у стање које се лако апсорбују биљке. Х. може ојачати биљке на апсорпцији азота, смањити фосфорску фиксацију, ставити у НПК елементе, као што је чување кутија за заштиту земљишта у тлу, и може убрзати процес хранљивих елемената у биљку, побољшати ефекат апликације неорганске ђубре, рецимо, хуминска киселина је елементи храњивих биљака и резерва физиолошких активних материја.

биоактивност

А. стимулише раст и репродукцију корисних микроорганизама у тлу. Б. побољшати отпорност на природне болести биљке и отпорност на инсекте.

Најчешће се користе типови и својства хумане киселине

У овом тренутку, хумана киселина која се користи у дјубрирању подељена је на хумидну киселину лигнита, временску угљичну хумичну киселину и тресет (хумана киселина).

1, лигнита хуминска киселина је друга фаза у процесу угаљ (стена) производа, до битуменске фазе није обухваћена хуминска киселина, садржајем лигнита хумане киселине у 1-85% уобичајено, појављивање лигнита је смеђе, неколико црно, може се подијелити по степену дубине

(1) земљани лигнит: степен угља је релативно плитак, садржај угљеника је низак, садржај хумане киселине је виши, углавном више од 40%.

(2) светли лигнит: степен угља је дубље, садржај угљеника је виши, садржај хумане киселине је мањи, генерално 1-10%.

(3) густи лигнит: између (1) и (2), просечан садржај хумане киселине може да достигне око 30%.

2. Угаљивање хумке киселине угља познато је као угаљ. Општи приступ или изложеност површини лигнита, битумног угља, антрацита, кроз ваздух, сунца, кише и снега, ветра, песка, замрзавања и друге инфилтрације временских утицаја, и формираних производа. Хуминска киселина произведена из овог процеса је хумна киселина угљеног угља, познатог и као природна регенерацијска хуминска киселина. У угљеничном угљу, садржај хумке киселина много флуктуира и може се кретати од 5 до 80 процената.

3. Шота (шота, трава, итд.) Хумана киселина

Тресет је почетни степен угља, такође назван тресет, а садржај хумке киселине у Кини је од 20 до 40%. Органска материја у тресету састоји се од недозвољеног биљног отпада и хуминске киселине. Садржај хуминске киселине у Кине је 20 до 40%.