Dom > Novosti > Sadržaj

Хемијска киселинска хемија

Aug 10, 2017

Хуминска киселина је остаци животиња и биљака, хумана киселина углавном остаци биљака, кроз разлагање и трансформацију микроорганизама, хумана киселина, као и низ сложених процеса хемијских реакција Земље и акумулације класе органских супстанци . Састоји се од ароматичне групе и бројних функционалних група органских киселина, са добром физиолошком активношћу и апсорпцијом, комплексирањем, размјеном хумичне киселине и другим функцијама. Главни елементи хуминске киселине састоје се од угљеника, водоника, кисеоника, азота и сумпора, што је нека врста поливалентног фенолног ароматичног једињења и једињења азота.

Распрострањен је у угљеником, земљишту, седиментима воде, хумани киселини, органском ђубриву, биљним и животињским остацима итд. Земљиште које често видимо је црно, највише је садржај хумане киселине (30 ~ 80%) у ниском степену угља (угљеног угља, лигнита, тресета), након чега следи органски компост (око 5-20%), јер садржи хуму киселину (земља са мање хумне киселине је жута). Регенерација хумане киселине се може формирати вештачком оксидацијом (нпр. Ваздухом, озоном или азотном киселином).

Према растворљивости и класификацији боја у растварачима, хумана киселина се може поделити на три компоненте: ① растворљив у ацетону или етанолу назива се смеђа хумана киселина; ② нерастворљив у ацетону се назива црна хуминска киселина; део ③ растворљивог у води или разблажене киселине назива се фулвинска киселина која се користи у пољопривреди као адитиви за хранљиве материје, корење и јак адитивни материјал за ђубриво, агенс за побољшање тла, регулатор раста биљака хумани киселине, фолијарно средство за гнојиво, отпорно на хладноћу, суша - отпоран агенс, синергист сложених ђубрива и слично, са азотом, фосфором, калијумом и другим елементима хумане киселине ђубрива, хумана киселина са ефикасношћу ђубрива, побољшано земљиште, стимулисање раста усјева, побољшање квалитета пољопривредних производа и других функција . Хумени киселина магнезијум, хумани киселина цинка киселина, хумана киселина желуца има добар ефекат на недостатак магнезијума у ​​земљи, недостатак цинка кукуруза и недостатак гвожђа воћног дрвета, који могу побољшати ефикасност и инхибирати остатке, а хумана киселина натријум је ефикасан у лечењу болести зрна јабука.

Регулатори раста биљака ширег спектра, који посебно промовирају развој биљака, могу правилно контролисати отварање стомата Леаф, смањити транспирацију и играти важну улогу у отпорности на суше, побољшати отпорност, повећати производњу и побољшати квалитет, Хумиц Ацид главне примјене пшенице, кукуруза Хумиц Ацид, слатког кромпира, просока, пиринач, празилук, кикирикија, силовања, дувана, дудута, воћа, поврћа итд., а неки од неаличних пестицида помешани и често синергијски синергизам.

Ниски хлорни јони у сложеним смешама на бази сумпора, хумана киселина, национални стандард је мањи од 3% и садржи велики број сумпорних елемената, могу ефикасно побољшати симптоме недостатка сумпора у тлу; Сложено ђубриво на бази хлора садржи велики број елемената хлора, који има штетне ефекте на неке усјеве. Уреа (н-амидни азот) уреа у тлу кроз микробиолошку секрецију урезаних ефеката, хидролиза у амонијум карбонат или амонијум бикарбонат када је вода одговарајућа, што је већа температура, то брже се хидролиза преноси у амонијум карбонат, што брже ефикасност ђубрива је, што је брзи, хумани киселински амонијум карбонат је веома нестабилан, па се при наношењу сложеног ђубрива земљиште треба покрити како би се спречио губитак азота.

Садржај хлоридних јона у састојном ђубриву базираном на сумпору је веома низак, јонови хлора се уклањају током процеса производње, а јонови хлора се не уклањају у производном процесу, Хумиц Ацид која је штетна за хлор-репелентне усјеве. Због тога производ садржи велики број елемената хлора; у производном процесу, стаклена урина израђена од урее или стаклена урина грејања чврстог урее се припрема у муљеву са калијум хлоридом или калијум сулфатом.