Dom > Novosti > Sadržaj

Основна знања о хумани киселини

Sep 11, 2017

1. Хуминска киселина је мешавина природних органских макромолекулских једињења. Шири присутан у природи, однос хуминске киселине у тлу је највећи, хумна киселина у тлу је физичкохемијска хетерогена комплексна смеша молекулске масе полидисперсе, смеша је природна, висока молекуларна тежина, жуто до црно, аморфна, колоидна, масна и ароматични органски полиелектролитни састав, не може користити једну хемијску структуру која.

Друго, одакле долази хуминска киселина?

1, хумана киселина тла рођена, углавном биљка под дејством микроорганизама у формирању класе посебне мешавине органских једињења макромолекула.

2, хумна киселина угља је микробиолошка декомпозиција и трансформација биљака, али и након дугорочних геолошких и хемијских ефеката, и формирање класе мешавине макромолекуларних органских једињења.

Треће, структура и функција хуминске киселине

1, структура

Хуминска киселина је класа природне органске слабе киселине, коју чине фулвична киселина, црна фулвична киселина и три смеђа киселина.

2, састав елемената

Углична хуминска киселина и органска материја у тлу у хумани киселини имају сличну структуру и природу главних елемената угљеника хуминске киселине, водоника, кисеоника, поред различитих функционалних група, постоји и мала количина азота и сумпора.

3, улога хуминске киселине

Органска материја земљишта је углавном изнад хумне киселине, хумана киселина у корозивној киселини је главно тијело и његова комбинација са металним јонима, хумана киселина је најактивнији и најефективнији дио органске материје.

(1) директни ефекат хуминске киселине

Промовисати раст биљака и повећати приносе усјева.

(2) индиректни ефекат

Физичка улога

А. Побољшати структуру тла. Б. Спречавање пуцања и ерозије тла. Ц. повећати капацитет држања воде у тлу, побољшати отпорност на хладноћу. Д. учинити тамну боју тла, доприноси апсорпцији соларне енергије. ② хемијски ефекат. А. Подесите пХ тла. Б. Побољшати и оптимизирати биљну апсорпцију храњивих материја и воде. Ц. повећати капацитет тампона тла. Д. У алкалним условима, природни хелатни агенс (келиран са металним јонима, промовише апсорпцију биљака). Е. Богат је са органским материјама и минералима неопходним за раст биљке. Ф. Побољшати растворљивост органских ђубрива и смањити губитак ђубрива. Г. Елемент хранљивих материја претвара се у стање које је биљка лако апсорбовала. Х. може ојачати апсорпцију азота биљке, смањити имобилизацију фосфора, продрети у земљу у азот, фосфор и калијум и друге елементе, заштитну кутију ускладиштену у тлу и може убрзати процес храњивости у тијело биљака, побољшати Примена неорганских ђубрива Због тога је хуминска киселина "резерва" за хранљиве елементе биљака и физиолошки активне супстанце.

③ биолошки ефекти

А. стимулише раст и репродукцију корисних микроба у тлу. Б. побољшати отпорност на природне болести биљке, отпорност на штеточине.

Четврто, најчешће коришћене врсте и карактеристике хумке киселине

У овом тренутку, хумана киселина која се обично користи као ђубриво подељена је на лигнитску хумичну киселину, хумену киселину од угљеника, тресет (травната хумска киселина).

1, лигнита хуминска киселина је друга фаза процеса производње угља (дијагностика), у горућој фази угља нема хумидну киселину, лигнитну хумену киселину у општем садржају од 1-85%, браон смеђи изглед, црна, према до дубине се може подијелити

(1) лигнит тла: степен угљенизације је плитко, са ниским садржајем угљеника, садржај хумане киселине је виши, генерално више од 40%.

(2) светло мрки угаљ: дубље степен угља, садржај угљеника је већи, садржај хумке киселине је низак, генерално 1-10%.

(3) густи лигнит: између (1) и (2) између садржаја опште хуминске киселине до око 30%.

2, пређена хумна киселина угља која излази из угља, позната под именом Јохнсон. Опћенито блиски или изложени површини лигнита, битуменског угља, антрацита, ваздуха, сунца, кише и снијега, песка, смрзавања и друге инфилтрације временског утјецаја и формирања производа. Хуминска киселина која је произведена овим процесом одлази из угљене хумке киселине, која се такође назива природна регенерисана хуминска киселина, садржај хумке киселине у преовлађујућем угљу флуктуира у великој мери, у распону од 5-80%.

3, тресет (тресет, тресет, итд.) Хумана киселина

Шота је почетна фаза формирања угља, позната и као тресет, садржај кукурузних тресака у 20-40%. Шота у органској материји није распадана биљним отпадом и саставом хуминске киселине, садржај кукурузног тресета од 20-40%.

Пето, развојне перспективе хумане киселине ђубрива

1, целокупан процес зелене хране, систем контроле квалитета, цела је достигла ЕУ, САД, Јапан и друге развијене земље, стандарде квалитета хране и безбедности, је у међународним стандардима, али како производити зелени и сигурни храна, основни проблем лежи у томе како да се превазиђе и да се спречи проблем загађења земљишта. Са становишта ђубрења, морамо се придржавати комбинације органских и неорганских ђубрива, употреба хумих киселина је једини избор, хумана киселина и ђубриво се може комбиновати како би се постигао 1 + 1> 2 интегрирани ефекат.

2, велики број студија показао је да је хуминска киселина пријатељ неорганских ђубрива, азотно ђубриво је средство за споро ослобађање и стабилизатор, синергист фосфатног ђубрива, средство за заштиту од калијума, је елемент трага регулатора и хелатног агенса, киселина значајан синергијски ефекат на ђубриво је светско ђубриво у Евересту.

3, будући правац развоја хумих киселинских ђубрива су: интелигентна, професионална, композитна, дуготрајна, грануларна и регионална љепота масти.

Може се видети да је развој и примена ђубрива у хумани киселини широка перспектива. Само се може користити хумусна киселина за остваривање зеленила пољопривредних ђубрива у циљу промовисања и промоције производње и развоја зелених пољопривредних производа.

Прво, прекомерна употреба мера штете и побољшања неорганских ђубрива и пестицида, деценије кинеске потрошње ђубрива су повећане за 10 пута, али се производња хране повећала само за 1 пут, што указује на то да је ђубриво знатно прекомерна употреба, уколико тренутна употреба хемијских пестицида , 50 година касније, Кина ће имати једну трећину обрадивог земљишта у неплодном земљишту, према стручњацима процјењује да на свијету, према тренутној стопи загађења, не траје 30 година, Земља је тешко пронаћи чисто тло.

1, да промовишу напредну и практичну технологију, рационалну употребу пестицида, ђубрива.

2, за извођење биолошких пестицида, промовисање природних непријатеља и превенцију болести, штетне технологије.

3, како би се подстакли пољопривредници да користе ђубриво

4, развој зелене хране, органске хране.

5, да се води употреба пестицида како би се смањила употреба стандарда за пестициде и постепено смањила количина хемијских ђубрива, пестицида. Ово је важан и хитан задатак препоруке пољопривредне науке и технолошке револуције. Неопходно је планирати и применити што је пре могуће, ојачати смернице и посветити велику пажњу имплементацији.

Водећа упутства у потпуности објашњавају да је органско ђубриво више, стриктно контролише количину примењеног ђубрива, императив је хитан задатак. Тхе

Друго, специфичан ефекат хумане киселине ђубрива

Хуминска киселина је врста органског ђубрива са највећим садржајем органске материје и најбољим ефектом. То је средство за побољшање земљишта и споро ослобађање хемијског ђубрива. Комбинација хумане киселине и хемијског ђубрива може остварити 1 + 1> 2 интегрираног ефекта, што је било које ђубриво не може имати специфичан ефекат.

Треће, низ свеобухватних мера за промоцију пољопривредне производње

О улози технологије пољопривредне производње, не може бити јединствена процјена, мора бити свеобухватан третман, тренутни ефекат је значајно побољшан у погледу семена није једини услов за производњу, формула за тестирање тла је само ђубриво, основ за ђубрење, само фине сорте, споро отпуштање ђубрива, висока ефикасност и ниска токсичност пестицида, мултифункционална пољопривредна механизација, очување орања, ђубриво и наводњавање воде и друге напредне интеграције пољопривредних технологија како би се формирали пољопривредници "ће користити", " доходак "и" будаласту технологију ". Само стварно може постићи 1 + 1> 2 специфичне ефекте, сваку појединачну технологију, никада није могуће постићи такав интегрирани ефекат.

У случају селекције ђубрива, тренутна примена мултифункционалних ђубрива у хумани киселини је најприступачнија и ефикаснија опција.

Четврто, свеобухватна улога хуминске киселине у различитим функцијама

1, хуминска киселина је функција воденог складиштења воде органског колоидног материјала

Капацитет размјене катиона хумане киселине, јак адсорпцијски пуфер и способност хелиације могу побољшати кориштење храњивих материја у тјелини, пуферску киселину и алкалне опасности и тако даље.

Хуминска киселина је органски макромолекуларни колоид, има јаку апсорпцију воде, функцију складиштења воде, глинена честица апсорпција воде је генерално 50% -60%, док је хумусна киселина стопа абсорпције воде до 500% -600%, па, употреба ђубрива у хумани киселини је корисна за побољшање влаге у земљишту.

2, хумана киселина може побољшати структуру тла

Органска земљишта су органско-неоргански комплекс, неоргански минерални колоид углавном у садржају талога до 95% изнад базе гнојива ђубриво има одређени утјецај и не може се мијењати вештачким мерама, органским колоидима који су хумичне супстанце, генерално Само око 5 % органско-неорганског комплекса, али он има исту важну улогу као и минерални колоид, и може узимати вештачке мере за контролу, примену органских ђубрива, коришћење побољшача земљишта у хумани киселини и тла побољшано ђубриво, повећати тло. Садржај хуминске киселине у тлу, примена хумане киселине као формирања агрегатне структуре талога љепила, побољшава органски орган - неоргански састав, повећање агрегата велике количине воде - стабилни агрегати, тако да се структура тла побољшава , Примена ђубрива у хумани киселини, може ефикасно побољшати физичку структуру различитих тла, стога се каже да је хуминска киселина висококвалитетни усисивач земље.

3, фолијарно прскање течног ђубрива у хумани киселини, може смањити стоматалну проводљивост, смањити транспирацију воде и губитак. Према експерименталној фулвној киселини прскања пшенице, стоматална проводност пшенице је смањена за 33,7% у поређењу са контролом. , Фулвна киселина прскање пшенице, не само да смањује стоматалну проводљивост листова, већ и да смањи отварање стомата пшенице и затварање стомата, али и да пшеница обезбеди хранљиве материје.

4, хумана киселина може стимулисати раст корења усева, побољшати способност корења апсорпције воде.

Хуминска киселина садржи разноврсну хемијску активност и биолошку активност функционалне групе, с улогом стимулисања раста и развоја усева може се сјемити рано клијавост, рано појављивање, рано цветање, рано воће, али и повећати дужину корена, коријена и корена Виталност и повећава способност корења усева да упија хранљиве материје и влагу.

5, хумана киселина може побољшати властиту физиолошку регулациону функцију биљке, побољшати хладно отпорност.

Примена хумане киселине ђубрива може повећати активност ензима у тлу и биљном тијелу, регулирати физиолошки метаболизам усјева и побољшати прилагодљивост усјева у неповољним условима у животној средини.

Укратко, хумана киселина и хумна киселина могу побољшати структуру тла, побољшати физичко и хемијско својство земљишта, побољшати задржавање воде у тлу, способност ђубрива, стимулирати раст и развој усјева, побољшати капацитет апсорпције воде, смањити губитак воде и губитак воде способност усјева да се одупру лошем окружењу и побољшају кориштење воде и хранљивих материја.

Шест перформанси:

Дугорочна ефикасност органског ђубрива, брзи ефекат неорганских ђубрива, потенцијал био-ђубрива, разноврсност минералних ђубрива, свестраност сложених ђубрива и погодност ђубрења.

Десет функција:

Активирање тла, ђубрива и влаге у тлу, подизање плоче, висока отпорност на поновно засадјење, снажна отпорност на стимулацију развоја убрзаног раста, смањење квалитета, развијен коријен систем, зелени.

Четири главне продајне тачке:

Највећи садржај, најјача активност, највиша цена, најбоља услуга.

Шта је органско ђубриво хумане киселине?

Коришћење лигнита, уљних шкриљаца и других сировина, користећи различите производне методе, са великим бројем хумне киселине и растом и развојем усева који захтевају кисеоник, фосфор, калијум и неки елементи у траговима у производу, названи органско дјубриво хумане киселине Тхе

Која је разлика између хуминске киселине и органског ђубрива?

Фармски ђубриво кроз потпуну зрелост, може се наносити на тло, а потреба за дугом конверзијом, и на крају у усјеву хумке киселине за апсорпцију, и хумити киселином органске ђубриве за усјеве директно обезбјеђујући неопходне хранљиве материје, па је више него гајење газдинства Лако се апсорбује, употреба високог, брзог.

Функција хуминске киселине високе активности

Висока активност хумана киселина, органска комбинација микроорганизама и висококвалитетна хумана киселина, активност производа је висока, ефекат је очигледан. Основна функција:

Прво, побољшати структуру тла, промовисати стварање агрегата, координацију воде у тлу, ђубриво, гас, топлотне услове, обе вентилације, али и воду, не кору.

Друго, повећава плодност земљишта и капацитет ђубрива, одржава капацитет ђубрива, смањује ефективни губитак хранљивих материја, дуготрајно ђубриво, тако да разне брзе хемијске ђубрива из "олује, жестоке, кратке" постају "споро, стабилне"

Треће, како би се побољшала киселина тла, смањили су нежељени ефекти токсичних фактора.

Четврто, активности микробиолошког живота како би се обезбедиле неопходне хранљиве материје за промовисање микробиолошке репродукције и активности и побољшање активности микроорганизама.

5, како би се побољшала ефикасност ђубрива, хумана киселина и азот, принос азотних дјубрива се може повећати за око 10%, коришћење фосфора може се више него удвостручити.

6, може бити рана клијавост и побољшати брзину клијавости семена и брзину појављивања, уз одређену концентрацију намакања хумане киселине, може се раширити 1-3 дана раније, степен појављивања повећан за 10% -25%.

Седам, да промовишу корење и побољшају способност апсорпције коријена воде, са коријеним корјеним корјењем хумке киселине, брзо уситњавањем корена, бројем корена, порастом тежине корена и побољшањем корена капацитета апсорпције хранљивих материја.

Осам, може побољшати развој репродуктивних органа, рано цветање, побољшати брзину опрашивања, повећати тежину зрна, тежину плода.

9, да би се побољшала отпорност на усев, коришћење хладне хумке киселине и отпорност на сушу, отпорност на болести значајно побољшана.

10, како би се стимулисао раст и развој усева, коришћење хумане киселине може повећати активност разних ензима, побољшати способност усева да апсорбују воду и хранљиве материје, побољшају метаболизам усјева, убрзају раст и развој, рано зрелост, побољшају квалитет.