Dom > Novosti > Sadržaj

Kako koristiti folijarno gnojivo

Apr 24, 2019

image


Foliarno đubrivo je veoma popularno zbog svoje male doze, dobrog efekta, brzog efekta i praktične primene. Foliarno đubrivo u korišćenju procesa, ako količina i način ovladavanja lošim, također će se pojaviti oštećenje gnojiva. Koncentracija raspršivanja konvencionalnog đubriva je direktno povezana sa efektom prskanja. Ako je koncentracija rastvora previsoka, lako će spaliti listove usjeva nakon prskanja. Koncentracija otopine je preniska, što ne samo da povećava radno opterećenje, već i ne ispunjava zahtjeve za dodatnom ishranom usjeva.


Prvo, korištenje pogrešaka u vezi s folijarnim gnojivom:


M1: u bilo kom trenutku možete naneti folijarno đubrivo


Neki poljoprivrednici ne mogu zadržati kritični period prskanja i stoga ne mogu postići željeni efekat. Neki farmer misli, u rastu biljaka bilo koji period razvoja, bilo koje vrijeme može provesti folijarno gush gnojivo, također pogrešno.


Foliar sprej đubrivo je najbolje u rastu usjeva prijelazni period, svaki vrijeme spreja najmanje 20 dana interval, obično svaki sprej sprej 2 ~ 3 puta. Različite biljke, različito gnojivo za folijarno gnojivo, odgovarajući period također ima određenu razliku. Pirinač, kukuruz, pšenica i ostale žitarice, pogodne za dizanje, yanghua, fugiranje razdoblje gnojiva prskanje.M2, sve dok se topivo đubrivo može raspršiti!


Neki farmeri kao što su nekoliko vrsta lisnog đubriva dodani zajedno kada spreju đubrivo na useve i povrće, misleći da je efekat potpuniji, to bolje. Mnogi farmeri misle da bez obzira na vrstu gnojiva, dok je topivost u vodi dobra, može se primijeniti kao lisko gnojivo, ali nije.


Na primer, visoko isparljiva đubriva kao što su amonijak i amonijum bikarbonat, ako se primenjuju kao folijarno đubrivo, visoka temperatura će prouzrokovati oštećenje useva i spaliti lišće nakon prskanja, tako da se ne može koristiti kao folijarno đubrivo. I puno malog đubriva ne može se miješati s pesticidima, kiselo gnojivo i alkalentno gnojivo ne mogu miješati gush za upotrebu, treba imati specifičan cilj poduzeti mješoviti mješavinu mješavine primjenjivati, imati "gush primijeniti, razne efekte" efekt, može povratno paljenje inače.


M3, Što je koncentracija veća, to bolje!


Neki farmeri misle da što je veća koncentracija raspršivača đubriva na površini lista, to bolje. Ovo nije istina. U situaciji previše guste ne samo da ne može prskati đubrivo, naprotiv će uzrokovati dehidraciju listova usjeva, hoćeš, što dovodi do oštećenja đubriva, to jest, slično šteti leku, otrov. Generalno, raspršite na pozitivnu i negativnu stranu lista kako biste proširili đubrivo kako bi počeli da padaju.


Drugo, kada se najbolje koristi folijarno đubrivo?


Efekat folijarne gnojidbe ima direktnu vezu s temperaturom, vlagom, vjetrom, itd., Najbolji izbor za folijarno prskanje nije vetar u oblačnim danima ili velika vlažnost, malo isparavanje prije 9 sati ujutro, najprikladnije je nakon 16 sati, ako je kiša 3 ~ 4 sata nakon prskanja, onda treba prskati.


Osim toga, folijarno gnojivo se ne preporučuje za ova tri stanja:


(1) period cvetanja usjeva; Cvijet je osjetljiv, koristite folijarno gnojivo za lice kako bi lakše oštetilo gnojivo;

(2) faza sadnje pomoću folijarnog đubriva je lako oštetiti sadnicu;

(3) u dan visokih temperatura i jakog svetlosnog perioda efekta listnog đubriva.


Folio oplodnja, koja omogućava hranjivim tvarima da uđu u tijelo direktno iz lišća, uključena je u metabolizam usjeva i sintezu organskih spojeva, te je stoga efikasnija od oplodnje tla. Zbog toga se često koristi kao efikasna mera za blagovremeno tretiranje bolesti deficitarnih useva. Prilikom nanošenja đubriva, on takođe može prskati dodatno gnojivo u fazama u skladu sa periodom rasta usjeva, situacijom sadnje i stvarnom snabdevanjem tla đubrivom, dajući punu snagu karakteristikama brzog odgovora folijarnog đubriva, kako bi se obezbedio normalan rast i razvoj useva pod pogodnim uslovima za đubrivo i vodu, kako bi se postigao visok prinos i visok kvalitet. Tako je razumno koristiti folijarno gnojivo posebno važno!Email: info@agronaturetech.com