Dom > Novosti > Sadržaj

Kako prepoznati prednosti gnojiva topljivih u vodi

Dec 27, 2018


Vodotopivo đubrivo je vrsta višeslojnog đubriva koje se može brzo i potpuno rastvoriti u vodi. Zahvaljujući visokoj stopi apsorpcije i praktičnom korištenju, sve više i više poljoprivrednika koristi gnojivo topljivo u vodi, a ono ima karakteristike zelene, zaštite okoliša i visoke učinkovitosti. Poslednjih godina, u nekim oblastima sa visokom koncentracijom povrća, obim prodaje vodorastvorljivih đubriva je linearno porastao zbog značajnog povećanja prihoda, a sve više uzgajivača je ostvarilo njegov snažan efekat. Stoga, perspektiva razvoja još uvijek vrijedi naša očekivanja.


image


1. Vrste vodorastvorljivih đubriva

Vodotopiva đubriva mogu se podijeliti u tri kategorije prema načinu korištenja:

1) za ispiranje đubriva, uključujući tečno đubrivo i gnojivo od čvrstih granula dva;

2) Gnojivo za navodnjavanje kapanjem, uglavnom tekuće gnojivo , zbog potrebe za kompletnim setom za navodnjavanje kapanjem ili postrojenja za prskanje, postoji određeni zahtjev za točnost gnojiva, uglavnom mokri sloj tla od 15-20 cm.

3) To je lišće gush primijeniti gnojivo, to je gush primijeniti gnojivo opet, sa zajedničkim folijarnim gnojiva razlika je, sadrže mikroelement koji obrezivanje potrebe ne samo, također uključuju srednje i velike količine element koji usjeva raste normalno da je potrebno, koristiti metodu da se suprotstavi čak i da se voda izluči višestruko.


2. Prednosti korištenja vodotopivih đubriva

1) jednostavan za upotrebu, nema potrebe za kopanjem tla

Žitarice, posebno povrće u stakleniku, zahtevaju mnogo nutritivnih dodataka u procesu rasta, osnovno đubrivo + odrezivanje je neophodno. Bilo da se radi o navodnjavanju, navodnjavanju kapljicama ili prskanju, poboljšanje udobnosti je također uštedjelo neke troškove rada i uvelike je promoviralo razvoj poljoprivrede.


2) u potpunosti dopuniti veliki broj elemenata u tragovima u procesu rasta usjeva

Kvalitet biljaka je dobar, sve vrste hranidbenih elemenata ne mogu malo. Sve vrste nutritivnih elemenata se razlikuju, jer je u akciji unutar tijela biljaka, pokazuju mjesto i rezultat koji se donekle razlikuju, ako su listovi žuti, nemaju više dušika, obično nemaju magnezij, element koji utječe na cvijeće i plod je fosfor kalij bor kalcij, žele imati razumijevanje za obrezivanje biti kratki element simptom, poduzeti učinkovite mjere za rješavanje problema, izbjegavati utjecati na konačni rezultat.


Prema različitim zahtjevima hranjivih elemenata za različite periode rasta usjeva, izbor sadržaja vodotopivog gnojiva prilagođen je kako bi se postigle svrhe stabala za jačanje korijena, zaštita cvijeća i promocija voća, povećanje prinosa i kvaliteta, promoviranje ranog uvrštenja, sprečavanje preranog starenja, itd., kako bi se garantovao visok prinos i prihod useva.


imageimage


3) poboljšanje tla

Podešavanje kiselosti i alkalnosti zemljišta je takođe glavni efekat vodorastvorljivih đubriva. PH vrijednost tla određuje brzinu apsorpcije hranjivih tvari po usjevima. Na primer, kiselo zemljište je dobro za apsorpciju gvožđa, dok kalijum ima visoku stopu apsorpcije u alkalnom okruženju.


4) sprečavanje bolesti, sprečavanje bradavice, sprečavanje nastanka nematode korena

Integracijom visokotehnološke tehnologije, vodorastvorljivo đubrivo, dodavanjem različitih enzima i korisnih bakterija, može oblikovati ravnotežu hranjivih tvari u zemljištu, što ne samo da dopunjuje nutrijente potrebne u procesu rasta usjeva, već i također poboljšati tlo na uravnotežen način iz različitih aspekata. To je vrsta dobrog proizvoda vrijednog naše energične promocije.


3. Pitanja kojima je potrebna pažnja u primjeni vodotopivog đubriva

1) Odaberite prema stanju tla

Zemljište je podijeljeno na pjeskovito tlo, glineno tlo i ilovače prema kvaliteti. Šljunak je najprikladnije prirodno tlo za rast usjeva. Zbog niskog sadržaja organske materije u pjeskovitom tlu treba odabrati ne-nitratno dušikovo gnojivo s niskom koncentracijom kako bi se izbjegli gubici vode i povećala salinizacija pri pranju vodotopivog gnojiva. Bolje je kombinirati s organskim gnojivom koje sadrži humusne kiseline kako bi se poboljšao sadržaj organske tvari u tlu i povećala prehrana koju zahtijevaju usjevi. Primjena vodotopivog gnojiva treba neutralizirati prema kiselosti tla, a odgovarajuće alkalno ili kiselo vodotopivo gnojivo treba odabrati kako bi se pH vrijednost tla prilagodila neutralnom, što pogoduje uravnoteženoj apsorpciji hranjive tvari u usjevima.


imageimage


2) prema različitim kulturama, različit izbor perioda rasta

Crop i period rasta usjeva su različiti, potreba za srednjom i velikom količinom elementa ishrane nije ista, tako da bi selekcija trebala biti ciljana, kao što je neograničen rast povrća u fazi sadnje općenito izabrati root kontrolu niske koncentracije azota i kalijuma, voće nakon izbora visoke koncentracije azota i kalijuma; Listovito povrće kao što je visoko azotno đubrivo, pogodno je za učinkovito snabdijevanje hranjivim tvarima.


3) da se eliminiše upotreba vodorastvorljivog hormonskog đubriva

Poljoprivrednici cijene proizvode s brzim rezultatima, jer usjevi apsorbiraju hranjive tvari i prikazuju, trebaju određeni proces i vrijeme, u smislu izbora vodotopivog gnojiva je apsolutno zabranjeno postizanje efektivnosti brzo, dan ili dva će često sadržavati hormonske sastojke, stimulirati kultura je samo privremena, tamo će biti šuplje, dehiscent voće, deformitet, nije otporan na skladištenje, kao što su negativni efekti, treba biti oprezan.
www.agronaturetech.com

E: info@agronaturetech.com