Dom > Novosti > Sadržaj

Како погледати развојни тренд и перспективу органског ђубрива?

Sep 28, 2018


Ђубриво, као важан део пољопривредне производње, не утиче само на развој пољопривреде, већ такође утиче на користи које доноси развој људског свакодневног живота. У процесу коришћења хемијског ђубрива, то доноси изузетну предност пољопривреди, али такође узрокује одређено загађење животној средини.


Шта би требало да буде будући тренд развоја ђубрива? Вредно је размислити о његовом развоју.


image.png


Да би се решио проблем производње житарица и хране људима, Кина активно промовише развој индустрије ђубрива. Кроз проучавање напредне технологије производње и агрохемијског сервисног система страних предузећа за ђубрење, велики број напредних предузећа у државном власништву, јавно-приватним и приватним ђубривама повећао се и промовисао развој кинеске индустрије ђубрива. Међутим, уз унапређење приватне потрошње и унапређење структурне реформе на страни понуде у пољопривреди, постављени су нови услови за зрно, што више није само производња, већ квалитет. Због тога је развој индустрије ђубрива испунио нове могућности и изазове.


У овом тренутку, кинески модел ђубрива се стално шири, више се не појављује само једно ђубриво, азотно ђубриво, калијумско ђубриво, фосфатно ђубриво, ђубриво микронутриената, сложено ђубриво, органско ђубриво и друга различита ђубрива. Промјене у алатима пољопривредне производње дале су нове опције за ђубрива. Вода растворљиво ђубриво , Фолијарно ђубриво и друга ђубрива нова категорија тачке раста. Елиминисање предузећа са назадовном технологијом и озбиљним загађењем такође је произвођачима омогућило да трансформишу и развију нова и ефикасна ђубрива као што су сложено ђубриво, ђубриво са контролисаним ослобађањем, биолошко ђубриво, водонепропусно ђубриво и фолијарно ђубриво.


С друге стране, с побољшањем људских еколошких захтјева за свакодневним животом расте потражња за поврћем и воћем, а сигурност хране постаје још важнија. Традиционална предузећа за ђубриво нису прилагођена развоју Тхе Тимеса. У будућем развоју пољопривреде играју важну улогу нова генерација ђубрива успореног отпада , ђубрива у води, фолијарних ђубрива, микробиолошких сложених ђубрива, органских сложених ђубрива, хумане киселине ђубрива итд.


ввв.агронатуретецх.цом

Е-маил: инфо@агронатуретецх.цом