Dom > Novosti > Sadržaj

Како се примјењује органски ђубрива

May 11, 2018


blob.png

Биолошко органско ђубриво се широко примењује у свету, при чему неке земље примењују 45% ~ 60% и Америку 50%. Количина примјене органског ђубрива у Кини чини само 25% укупне количине ђубрива, од чега се у фабрици производи само 1% ~ 2%. Тренутно је укупан број предузећа за био-ђубриво већи од 850, а годишња производња је око 8,5 милиона тона. Последњих година, биолошко-органско тржиште ђубрива у Кини ће расти по стопи од 5% годишње, играјући важну улогу у пољопривредној производњи и промовисању развоја пољопривреде.

blob.png

Како користити органско ђубриво


1) Додајте органско ђубриво, смањите ђубриво

Свеобухватне хранљиве материје потребне за раст усјева: садржај хранљивих материја је висок, ефекат ђубрива је брз, али трајање кратких, појединачних хранљивих састојака, органског ђубрива, напротив, смеша органског ђубрива и хемијских ђубрива може се допунити, спајати потребе храњивих усева за сезону са.


2) конзервирати хранљиве материје, смањити губитке и побољшати абсорпцију хранљивих материја

Растворљивост хемијског ђубрива је велика, што изазива висок осмотски притисак на тлу након примене, што утиче на апсорпцију хранљивих материја и воде и повећава шансе за губитак нутријената. Ако се комбинује са органским ђубривом, може превазићи овај недостатак и промовисати апсорпцију хранљивих материја и воде.


3) Ефективно прилагођавање тла и побољшање структуре тла.

Алкалне земље имају једно кисело хемијско ђубриво. Након што се биљка апсорбује амонијак, преостала киселина се комбинује са киселином коју производе водоникови јони у тлу, што може довести до повећања киселости и погоршања тла. Ако се комбинује са органским ђубривом, може побољшати капацитет пуфера земљишта, ефикасно прилагођавати пХ вредност, тако да се киселина земљишта неће повећавати.


4) Убрзати стварање агрегата земљишта и побољшати физичко-хемијске особине земљишта.

Органски - неоргански агрегат је важан индекс фертилитета земљишта његов садржај, то је боље што су физичке особине тла, земљиште плодно, очување тла, вода, способност ђубрива јача, што је бољи учинак вентилације, што је погодније за раст корена усева.