Dom > Novosti > Sadržaj

Kako pravilno primijeniti gnojivo?

Apr 08, 2019

image


1. Na šta treba obratiti pažnju prilikom primene hemijskih đubriva


1) urea ne treba odmah zalijevati nakon upotrebe.

2) amonijev bikarbonat se ne smije nanositi na površinu tla.

3) amonijum bikarbonat nije pogodan za upotrebu u staklenicima i staklenicima.

4) đubrivo sa amonijum azotom ne sme da se meša sa alkalnim đubrivom.

5) Nitratno azotno đubrivo ne smije se primjenjivati u polju riže.

6) amonijum sulfat nije pogodan za dugotrajnu primjenu.

7) fosfatno đubrivo ne treba distribuirati.

8) kalijumovo đubrivo ne treba primenjivati u kasnijoj fazi useva.

9) ne koristite dugo hlorisano đubrivo i izbegavajte da ga koristite na hlorisanim usevima.

10) azotno đubrivo ne bi trebalo da se široko koristi u leguminozama.2. Primjena organskog đubriva treba obratiti pažnju na te probleme


1) hranjive tvari sadržane u organskim gnojivima nisu svemoguć. Organska đubriva sadrže širok spektar hranljivih sastojaka, što je prednost u odnosu na pojedinačna đubriva. Međutim, hranljive materije koje se nalaze u organskim đubrivima su preniske da bi zadovoljile potrebe visokog prinosa i visokog kvaliteta useva. Zato ga treba koristiti sa nekim gnojivom!


2) raspadanje organskog đubriva bilo je sporije, a efekat đubriva kasnije. Iako je sadržaj organskog đubriva pun nutrijenata, njegov sadržaj je nizak i polako se raspada u tlu. Pod uslovom da količina organskog đubriva nije velika, teško je zadovoljiti potrebe usjeva za hranjivim tvarima.


3) organska đubriva treba fermentirati. Mnoga organska đubriva sadrže bakterije, jaja insekata i semena korova. Neka organska đubriva sadrže organska jedinjenja koja ne doprinose rastu useva. Stoga se mogu primijeniti samo nakon kompostiranja, fermentacije i prerade.3. Primena folijarnog đubriva tri glavne greške


1) sve dok "otvoreno" može prskati, pogrešno!

Kada neki farmer poduzme gush gnojiva na usjev i povrće, kao nekoliko vrsta folijarnog gnojiva za dodavanje primjenjuju zajedno, mislim da je vrsta potpunija učinak je bolje, bez obzira što poljoprivrednik misli, žele samo "promijeniti tako da otvorite", može napravite folijarno gnojivo gush se primjenjuje, zapravo inače.


Na primer, visoko isparljiva đubriva kao što su amonijak i amonijum bikarbonat, ako se primenjuju kao folijarno đubrivo, visoka temperatura će prouzrokovati oštećenje useva i spaliti lišće nakon prskanja, tako da se ne može koristiti kao folijarno đubrivo. I puno malog đubriva ne može se mešati sa pesticidima, kiselo đubrivo i alkalentno đubrivo ne mogu da mešaju gush za upotrebu, ispravno zemljište preduzima đubrivo - đubrivo, đubrivo - primenjuju se mešavine lekova, ima "gush da se primeni, razne efekte" , može se inače suprotstaviti.


2) Što je veća koncentracija raspršivanja, to bolje. Pogrešno!


Neki farmeri misle da što je veća koncentracija raspršivača đubriva na površini lista, to bolje. Ovo nije istina. Na primjer, gnojivo topljivo u vodi s visokim sadržajem dušika treba biti samo ispod 1%, a kalijev dihidrogen fosfat bi trebao biti samo ispod 1%. Za više srednjih i mikroelementnih gnojiva, kao što su gnojivo kalcij glikola, gnojivo kalcijevog glikol borata, cink glikol, kelat gvožđa, bakar kelat i tako dalje, treba ih kontrolisati samo ispod 0,2%. U situaciji previše guste ne samo da ne može prskati đubrivo, naprotiv će uzrokovati dehidraciju listova usjeva, hoćeš, što dovodi do oštećenja đubriva, to jest, slično šteti leku, otrov. Generalno, raspršite na pozitivnu i negativnu stranu lista kako biste proširili đubrivo kako bi počeli da padaju. Previše đubriva dovodi do viših troškova i gubitka đubriva.


3) može prskati u bilo koje vrijeme, pogrešno!


Neki poljoprivrednici ne shvataju period kritičnog prskanja, te stoga ne postižu željeni efekat. Neki farmeri misle, u rastu i razvoju biljaka u bilo koje vrijeme, u bilo koje vrijeme mogu provesti folijarno raspršivanje gnojiva, ali i pogrešno.


Foliar sprej đubrivo je najbolje u rastu usjeva prijelazni period, svaki vrijeme spreja najmanje 20 dana interval, obično svaki sprej sprej 2 ~ 3 puta. Različite biljke, različito gnojivo za folijarno gnojivo, odgovarajući period također ima određenu razliku. Pirinač, kukuruz, pšenica i ostale žitarice, pogodne za dizanje, yanghua, fugiranje razdoblje gnojiva prskanje.


Grah, kikiriki, bob, pasulj čekaju na biljke mahunarki, prikladno je u cvatu, pod gnojnim gnojivom. Pamuk treba oploditi u periodu cvetanja. Molibden gnojivo treba raspršiti na biljke prije cvatnje. Borićno đubrivo i cink gnojivo u ranom cvatu biljaka efekt spreja je najbolji.


Od gush gnojiva vrijeme za reći, treba biti u vjetru oblačan dan ili fino dan ujutro, nakon folijarnog lica rosa je suha, izbjegavajte razdoblje intenzivne sunce visoke temperature, rano, noćni gush aplikacija učinak je dobar.Email: info@agronaturetech.com