Dom > Novosti > Sadržaj

Дубоко разумевање органског ђубрива

Sep 19, 2018

Карбон који је потребан биљем је апсорпција угљен-диоксида из атмосфере, обезбеђивање храњивих материја кроз фотосинтезу и стварање главних хемијских компоненти тела (лигнин, угљени хидрати, протеини итд.), Умјесто да обезбеде угљеник путем умјетних ђубрива. Према томе, угљенични елемент у било којој органској материји не може заменити или допунити угљеник у атмосферском угљен-диоксиду (Ц). Тако хуминска киселина садржи угљеник, али не "угљено ђубриво".


Према прописима Кине управе за регистрацију ђубрива, хуминска киселина је један од техничких показатеља регистрације ђубрива, док "угљеник" није укључен у техничке показатеље ђубрива. Разумевање хуминске киселине потиче од земљишта, хумана киселина је "језгро" материја фертилности земљишта. Међутим, у строгом смислу, хумана киселина није нутријент, већ функционална супстанца која комбинује хранљиве материје, повећава ефикасност, стабилизује хранљиве састојке, ефикасно конструише "хармонију талога ђубрива" и свеобухватно координира биљне физиолошке активности.


Због тога се наука мора поштовати. Карбон (Ц) неопходан за нормалан раст и развој биљака углавном долази од угљен-диоксида у атмосфери, а мала количина угљеника долази од органског угљеника растворљивог у води (укључујући и угљеник хумане киселине) који се обезбеђује земљиштем.