Dom > Novosti > Sadržaj

Кућни цвјетови најчешће коришћени органски ђубриво

Aug 08, 2018


Органско ђубриво је веома добро за раст и развој цвећа и дрвећа. Поред разградње микроорганизама и ослобођених храњивим материјама које требају бити абсорбоване од корена, то може побољшати структуру тла, повећати одржавање воде и одржавање ђубрива и пропустљивост земљишта. Постоји много врста органских ђубрива, које се могу поделити на органска ђубрива животиња и биљна органска ђубрива.

image.png

Главна органска ђубрива се уведу на следећи начин:

Прво, ђубриво: исушивање домаћих животиња, помешано са преосталом храном или храном. Има пуно азота, али и неког фосфора и калијума.

Друго, пилића и патка: пилећа и друга пита од жита је главни извор фосфатног ђубрива, погодан за све врсте цвећа, посебно за цветове који гледају воће.

Трећи, биљни пепео: сушити говеђе кофе, као што је спаљени пепео, који садржи више калијума, главни је извор калијума. То је алкално ђубриво.

Четврти, отвори кикирикија или кикирикија: више азота, али садржи и фосфор и калијум. Чисти и санитарни од животињских измета.


Костна оброк је један од главних извора фосфатног ђубрива.

Породично баштовање, нарочито у градовима, често чини неке вртларке осећају неспособност да добију органско ђубриво. У ствари, све док је пажња често благовремена сакупљање, може се произвести органско ђубриво. Ако се лист зеленог поврћа, кукуруза, лупине мелона могу ставити у олтар за јар, додати заштитни поклопац, после 2 ~ 3 мјесеца фермент се распада, бити врло добро ђубриво. Погоршана сојина пасуљ, кикирики и остали кувани, као и рибље кости, рибље кости и сл., У резервоару додатју воду после ферментације и распадања, такође могу постати ефикасни, ниског садржаја органског ђубрива у виду азота, фосфора и калијума . Имајте на уму да се може користити само када је зрео.