Dom > Novosti > Sadržaj

Воћњак за побољшање органске материје

Jul 18, 2018


Органска материја за тло се односи на све врсте органских једињења која садрже угљеник у тлу у различитим облицима. Укључује разне производе различитих фаза разградње и синтезе животињских, биљних и микробиолошких остатака у тлу. Органска материја за тло садржи све хранљиве састојке потребне за раст биљака, са минерализацијом органске материје, константно ослобођеном за биљке и микробе, истовремено ослобађањем животних активности микробиолошких активности потребних за енергију и побољшањем стабилности честица тла кроз промена термичких особина земљишта, утицај на капацитет размјене катиона и друге функције и на крају утичу на физику и хемију земљишта. Органска материја земљишта је важан индекс плодности земљишта у воћњаку. Органска материја за тло може бити директно до раста воћног дрвета обезбеђујући знатну количину хранљивих елемената и физиолошких активних супстанци, уско повезана са приносом воћа, квалитетом воћа, високим приносом и стабилним приносом и квалитетом воћњака основни услови производње воћа . Стога је кључ за побољшање плодности земљишта воћњака за повећање садржаја органских материја у тлу.


image.png


Начини побољшања органске материје у тлу:

Научна примена органског ђубрива, надоградња воћњака, садња воћњака, садња воћњака и природна трава су ефикасне мере за побољшање органске материје у тлу.

1) примењује органско ђубриво

Повећање органског ђубрива у воћњацима је важна мера за побољшање органске материје у тлу, оплодња тла и побољшање квалитета земљишта у воћњацима. Примена органског ђубрива може знатно повећати садржај органске материје у тлу, а повећање органске материје је директно повезано са количином примјене. Постоји много врста органских извора ђубрива, углавном укључујући и ђубрива човека и животиња, биљних остатака, разних врста ђубрива за колаче, компоста, компоста, стајњака, стајњака, мочваре, зеленог стајњака и других пољопривредних ђубрива и органских органских ђубрива. Са порастом године примене ђубрива, повећана је органска материја тла, укупни азот, укупни фосфор и расположиви фосфор и расположиви садржај калијума, азотни раствор азот у тлу био је у релативно стабилном стању, а хемијска ђубрива алкална хидролиза земљишта н тренд опадања из године у годину.

2) легло воћа

То је такође важна мера за побољшање органске материје у тлу како би вратили воће воћњаку након одређеног третмана. Ако покривка носилаца воћног стабла директно испод дрвета која носи болести и штеточине из извора може узроковати штету воћњаку, може се сакупљати отпад за компостирање, високотемпературне корупције након стерилизације, а затим се примјењују на воћњак.

3) покривеност воћњака

Облога воћњака користи се слама од усева, корова у воћњаку, мртве гране и листови воћних стабала као материјали за покривање. Лист крзно и суви корени, као што је кошење траве после комуне углавном се дистрибуирају у слоју слоја 0 ~ 20 цм, у деградацији тла, трансформацији, формирању хумуса, може повећати садржај органске материје у тлу.

4) трава воћњака

Сајење травњака трава је најекономичнији и ефикаснији начин за побољшање органске материје воћњака, рођених од корена траве и оставља пуно остатака у воћњак, ау деградацији тла повећана је трансформација органске материје у тлу. И вештачка и природна трава могу повећати садржај органске материје у тлу за 2,4% ~ 57,5%. Резултати ове студије су били широко прихваћени да је крмно воће на воћњацима, посебно крмно биље, ефикасан начин за оплодњу тла. Легуме зелено ђубриво има карактеристике брзог раста, високог приноса, свеобухватне исхране, ниске садржине сирових влакана, високе искоришћавајуће вриједности, лако гнијешће, благовремено снабдијевања ђубрива.

5) успостављање еколошких воћњака

Такође је ефикасан начин за побољшање органске материје у тлу како би се успоставили еколошки воћњаци са растом травњака у воћњацима и одговарајућом живином.


image.png


Поглед на органску материју воћњака у земљи је низак, орање органског ђубрива је недовољно, недостатак извора органског ђубрива, недостатак радне снаге и научна свест о управљању, јача воће узгајати органске воћњацке инвестиције, поставити зелени извор ђубрива, остварити воћњак засада трава, придаје велику важност врсти воћњака користећи, ојачати истраживање сложеног система, воћна трава је да побољша статус куо деградације плодности воћњака, побољша квалитет плодова, ефикасан начин промовисања одрживе употребе воћњака здравље.