Dom > Novosti > Sadržaj

Да ли Цхерри преферира органски фертилисер или сложени ђубриво?

May 30, 2018

image.png

Органска ђубрива садрже много биолошких материјала, животињских и биљних остатака, отпад, отпадни материјал, као што је примјена органског ђубрива не само да обезбјеђује свеобухватну исхрану за усеве, а дугог ефекта ђубрива, може повећати и ажурирати органску материју тла, промовисати микробиолошко размножавање , побољшавају физичко и хемијско својство земљишта и биолошку активност.

Сложено ђубриво је неорганско, обично хемијско ђубриво високог садржаја направљено физичком или хемијском синтезом. Веома је важно уравнотежити ђубрење, побољшати кориштење ђубрива и промовирати висок принос и стабилан принос усева.

Када је реч о два ђубрива, наш предлог је да користимо више органских ђубрива. Пошто је ограничено стање сложеног ђубрива више од оног од органског ђубрива. Њене количине хранљивих материја су увек фиксне, а различити су типови, количине и пропорције храњивих састојака различитих тла и усјева. Пре употребе треба извршити мјерење тла како би се разумјела текстура и нутрицијски статус земљишта на терену. Поред тога, требало би комбиновати са јединичним ђубривима како би постигли боље резултате. У ствари, ова два ђубрива се такође могу користити заједно, сложена ђубрива и органска ђубрива могу се применити заједно како би се побољшала ефикасност ђубрива и стопа коришћења нутријената. Примена органских ђубрива не само да побољшава тло и активира корисне микроорганизме у тлу, већ штеди енергију и смањује загађење животне средине. Примена неких биоорганских ђубрива не само да може да избегне сложен процес традиционалне производње органских ђубрива, већ и земљиште са великим бројем корисних микроорганизама за активирање хранљивих материја у тлу и смањење баријере континуалног узгајања. Нормална доза не штети коријен биљке. Међутим, превише органског ђубрива ће запалити корене. Органска ђубрива су дуго ферментисана, а садржај неорганских соли у њима није низак. Због тога, ако се примени већи број ђубрења, концентрација јона у коренима ће дефинитивно бити превисока и доћи ће до сагоревања корена. Али не постоји спаљивање биљака.

1. Ефекат ђубрива органског ђубрива је стабилан и благ, а промјена растворљивости у тлу је релативно спора, што неће довести до смрти биљне дехидрације.

2. Органска ђубрива се прерадјују високом температуром и старењем ферментације и примењују се на земљиште, за разлику од необрађеног гајења ђубрива, биће мучени и ферментисани, а корени гњечевих биљака ће гнути.

image.png


Шта ако је износ превише?

1. Вентилација треба ојачати како би се избјегло ширење загађења ваздуха. Амонијак произведен органским ђубривима у процесу старења неће се пустити, што ће лако уништити поврће. Дакле, када појави феномен пушења садница, треба повећати број и време вентилације, тако да се гас амонијака у простору може испразнити из схеда у времену како би се избјегло појаве загађења ваздуха.

2. Повећавајући подизање коријенске мулчеве умјетних гнојива са функционалним производима који садрже мулчу, како би се смањили ефекти неутврђеног органског ђубрива на основни узрок, ау исто вријеме као и био-бактеријски ђубриво за ђубрива инхибира инфекција коријенских болести.