Dom > Novosti > Sadržaj

Ефекти и разлике хумичне киселине, жуте хумке киселине и аминокислине.

May 23, 2018

1. Хумана киселина


Хуминска киселина је остаци биљака и животиња, углавном кроз микробиолошко декомпозицију и трансформацију биљних остатака, као и низ сложених хемијских реакција, формирајући органску материју. Из микро перспективе, састоји се од ароматичних и разних функционалних група органског полимера, углавном је састављен од угљеника, водоника, кисеоника, азота и сумпорних елемената, врста врста фенолних ароматичних једињења поликондензата и једињења азота. Његова функција је добра физиолошка активност и апсорпција, сложеност, размена и тако даље. Распрострањен је у угљеничном стању, животињском отпаду, органском ђубриву, земљишту, седиментима воде, животињским и биљним остацима.

Видимо црно тло, због свог садржаја хумане киселине, угља на ниском нивоу, као што су загађење угља, лигнита, садржај талога хумусне киселине у највишем (30% 80%), затим садржај органског компоста је 5% - 20 %. Свака вештачка оксидација, као што је третман ваздуха, озона или азотне киселине, може да формира хумену киселину регенерације.

Према растворљивости и класификацији боја у раствору, може се поделити у три групе: прво, део који је растворљив у ацетону или етанолу назива се смеђа ротирајућа киселина; Друго, нерастворљив у ацетону назива се црна гнилоба; Треће, део који је растворљив у води или разријеђена киселина назива се жута мрљама.

Користи се за пољопривреду као адитиви за исхрану, корен и адитиве за ђубриво, регенератор тла, регулатор раста биљака, фолијарно једињење ђубрива, анти-хладно средство, агенс за отпорност на сушу, синергист сложених ђубрива и сл. Хумина киселина која се комбинује са азотом и фосфором, има функцију повећања ефикасности, побољшања тла, стимулације раста усјева и побољшања квалитета пољопривредних производа. Утврђено је да магнезијум хумат, цинк хумат, хуминска киселина и уреа имају добар ефекат у допуњавању недостатка тла магнезијума, недостатка цинка и недостатка гвожђа у воћарским дрвећима. Комбинација хумане киселине и хербицида, атразина и других пестицида може побољшати ефикасност и спречити детоксикацију. Натријум хумат је ефикасан за третман гљива јабука.


2. Фулвиц киселина


Широк смисао је регулатор раста биљака, може се промовисати раст биљака посебно адекватна контрола листа листова стоматална отвореност, смањење транспирације, од суше има значајан ефекат, може побољшати способност умјетности, повећати производњу и побољшати квалитет, главни предмет примјене за пшеницу , кукуруз, слатки кромпир, кукуруз, пиринач, пахуљице, кикирики, уљана репица, дуван, свилопрејка, диње и воће, поврће итд .; Може се мешати са неким алкалним пестицидом, а често синергијски ефекат.


3. Амино киселине


Амино киселине имају три улоге у расту биљака: прво, додатни извор исхране органског азота; Друго, хелатно средство металних јона. Амино киселине имају функцију келирајућег метала јона, које се лако могу биљити у потребној количини елемената и елемената у траговима (калцијум магнезијум жељезног манганског цинка бакра молибден бора, итд.) У биљку која носи тијело, побољшава кориштење биљке за разне хранљиве материје; Треће, препарат који промовише ензим. Амино киселине су промотери и катализатори за синтезу ензима у биљкама, који играју важну улогу у метаболизму биљака. Међутим, аминокиселине лако се асимилишу / разграђују бактеријама у тлу, тако да се не користе као основно ђубриво у тлу. Умјесто тога, направљен је у површинском ђубриву листова, који се прскају на листовима како би биљкама омогућили апсорбовање амино киселина и других елемената директно кроз лишће.