Dom > Novosti > Sadržaj

Оплодити ненасељен, нутријски елемент се такође може борити!

Oct 12, 2018

Оплодити ненаучни, хранљиви елемент такође може "борити се"!


1. Балансирано ђубрење


Прекомерна или прекомерна примена једноставних ђубрива на усеве не само да доводи до губитка ђубрива и повећаних производних трошкова, већ води и до несташице других хранљивих материја. У прехрамбеној култури, фармери често примењују азотно ђубриво, што доводи до цвјетног усјева или смјештаја; Код воћака, поврћа и других комерцијалних усева, превише употребе ђубрива, што често доводи до недостатка магнезијума, недостатка калцијума. Приликом ђубрења, у складу са структуром ђубрива која се тражи у усјевима и капацитетом снабдевања ђубрива у тлу, треба постићи количину за унос за одржавање равнотеже хранљивих елемената.


2. Нанесите специјално ђубриво


Приликом ђубрења, посебном сложеном ђубривом треба дати приоритет, уз једноставно ђубриво као помоћно. Ако не постоји посебно ђубриво за усеве, за воћна стабла или поврће којима је потребна велика количина калијума, као што су гомољи и корени, ђубриво се може додати на основу општег сложеног ђубрива.


image


3. Нанети органско ђубриво


Органско ђубриво је ђубриво целокупне уравнотежене исхране, не садржи само многе потребне биљке, средње и микроелементе, и даље садржи богате органске хранљиве материје. Након органског ђубрива се наноси у земљиште, може ефикасно побољшати физичко и хемијско стање и биолошке карактеристике земљишта, зреле тла, повећати способност одржавања земљишта и снабдијевати ђубриво и способност пуферског и стварати добре услове земљишта за раст усјева.


Истовремено, органска ђубрива и ђубрива могу се примењивати на разуман начин и допунити и промовисати једни друге, што је погодно за уситњавање усјева, побољшање брзине кориштења ђубрива, пуферирање или смањење антагонизма између хранљивих материја


image


4. Промените методе оплодње


Ако се цементно ђубриво и мешавина фосфатног ђубрива могу свакако произвести "грам". Према томе, фосфатно ђубриво треба нанети као основно ђубриво, а ђубриво цинка треба применити као врхунско ђубриво. Рхизосферско ђубрење треба да буде главна метода за велику количину елементарних ђубрива као што је НПК, НПК може усвојити начин ширења, а фосфатно ђубриво може усвојити метод концентрисане ђубрење. Метод прскања листова и коријенске примене треба усвојити према степену дефицита. Метода сејања семена, сјемења семена и потапања корена такође се може усвојити како би се ограничили елементи у траговима у малом распону корена и избјегли контакт са великим бројем елемената.


5. Оплодити према карактеристикама тла


На песковитом тлу без калија, азотно ђубриво и калијумско ђубриво треба заједно наносити, али наношење калијског ђубрива у једном тренутку не би требало да буде прекомерно, јер имају и антагонистички ефекти на апсорпцију калцијума, магнезијума и амонијака, што ће узроковати недостатак калцијума и магнезијума у усјевима. Примена азотног ђубрива на кисело тло не би требало да буде прекомерно, у супротном ће бити тешко апсорбовати јон калцијума када је концентрација амонијум јона усјева већа. Неке маларије у областима јабука су недостатак калцијума изазваног прекомерном применом азота.ввв.агронатуретецх.цом

Е-маил: инфо@агронатуретецх.цом