Dom > Novosti > Sadržaj

Еколошки научници верују да ће загријана клима изазвати десет прехрамбених производа за нестајање

Oct 19, 2018


Еколошки научници верују да ће загревање климе довести до нестанка десет хране


Време, 15. октобар 2018: Председник трубач на ЦБС-у "60 минута" у недјељу увече повукао је своје раније тврдње да су "климатске промјене хоће", додајући да он није знао да је био умјетан и да би глобална клима "промјена назад." 1. јуна 2017. године, труп је најавио да Сједињене Државе излазе из Паришког споразума о климатским промјенама. Према веб презентацији о времену, нова студија упозорава да би сљедећа 10 намирница могла бити угрожена ако климатске промјене не буду контролисане.


1. Банана

Банана Панамска тропска врста 4 (ТР4) је директан напад на коријене фабрике банана, која чини 99 посто тржишта, а недостатак различитости у сортама монокултуре и банана вероватно је катастрофалан. Јер једном када ТР4 улази у башту, једина опција за пољопривредника банане је да сесне све стабове банана.


2. Грожђе

Због климатских промјена постоје добре шансе да нећемо моћи да пијемо вино. Француски истраживачи истичу да је грожђе вишегодишње биље које су подложне климатским променама. Током протеклих 30 година, цветање европских винограда је представљено за две недеље, вино је направљено месец дана раније, а састав грожђа се променио.


image


3. Авокадо

Авокадос се сматра једним од најбољих извора здраве масти. Тренутно, у Мексику и Чилеу, главним земљама произвођача авокада, прекомерна потражња довела је до великих површина борове шуме која су замењена авокадом, а не само повећање емисије угљен-диоксида, већ и убрзавање климатских промјена и смањења воде. Што се тиче авокада, којима је потребно пуно воде, требало би да развијемо сорте отпорне на суше што је пре могуће контролишући њихов раст.


4. Јагода

Шпанија је други по величини произвођач воца после Сједињених Држава, са великим бројем јагода. Али истраживачи су открили да су веће температуре биле повезане са краћим сезонама воћарства и већа вероватноћа мањих жетве.


5. Кафа

Дивље шуме арабичке кафе, која сада чине 70 посто глобалне производње кафе, суочена су са изумирањем и могла би се тешко наћи до 2080. године, док би биљке и животиње у овим регионима такође постале највише угрожене врсте на свијету, према ријечима истраживача у Лондон. Данашње арабичке биљке такође болују од болести и смањују приносе. Ако побољшани гени нису доступни за биљке дивље арабице, ублажити ће им мање климатске промјене и нове болести.


6.Остри и дагње

Када се угљен диоксид у атмосфери апсорбује морском водом, то ће узроковати закисивање океана, што доводи до повећања киселе морске воде са ниским индексом концентрације јона водоника (пХ), што ће оштетити неке морске организме, нарочито шкољке.


7. Пшеница

Пшеница је најважнија храна у свету, али његова будућност није сигурна. , према студији температура Земље порасте на 1 ℃, принос пшенице ће се смањити за 6%.


8. Кромпир

Глобално загревање ставља кромпир у ризик од нових болести.


9. Какао

Уколико се животни трендови не промијене, чоколада ће ускоро постати луксуз. Цацао дрвеће, које чоколаду расте, расте само у подручјима између 20 степени југа и сјевера, што захтијева стабилне температуре, влажну климу, богате падавине и богате азоте.


10. Остали плодови

Глобално загријавање и суша ће смањити површину садње воћа као што су брескве, кајсије и шљиве у Калифорнији за 10 процената до 2050. године. У Аустралији, као иу Европи, скоро 15 година неће бити јабука јер зимска клима више није погодна за јабуке. Озбиљније, број пчела, главних поллинатора воћака, опада због климатских промјена.


Студија сугерише пет могућих фактора: повећање емисије гасова са ефектом стаклене баште, смањење озона у антарктичкој стратосфери, аеросоли од вулканских ерупција, дим и загађење озоном у тропосфери и природне промјене као што су ел нино и ла Нина. Студија каже да загревање може утицати на милијарде људи и утицати на популацију хране и врста у тим подручјима.


Тренутно је хитно "урадити добар посао на односу између тла и ђубрива и борити се против климатских промјена".ввв.агронатуретецх.цом

Е-маил: инфо@агронатуретецх.цом