Dom > Novosti > Sadržaj

Најбоље време за употребу хумусне киселине

Sep 25, 2019

Прво, гнојиво хуминске киселине се бира према начину наношења.

Ако се користи за испирање, капљично наводњавање или фолијарно наношење, препоручује се коришћење калијум хумата, амонијум хумата или калијум фолата, амонијум фолата. Ако се користи као основно ђубриво, препоручује се одабир амонијум-хумата или амонијум-нитро-хумата и обратите пажњу да се закопају у тло. Пошто је амонијум хумат мешавина хуминске киселине и амонијум хидрогенкарбоната, он се лако испарује.

Друго, гнојива хумусне киселине бирају се на основу преференција усева и чворова раста.

Узимајући воћке као пример, фосфатно и калијум ђубриво се користи на јесен, азотно ђубриво се примењује у пролеће, фосфорно и калијум ђубриво се примењује у клијању и диференцијацији, користи се азотно и калијум ђубриво, а воће се проширује у калцијум и микро ђубриво.

Коначно, гнојива хумусне киселине се бирају на основу врсте и трошкова усева.

Гнојиво хумане киселине дели се на једноставно ђубриво хумске киселине, једињење хумусне киселине, органско ђубриво хуминске киселине, органско-анорганско гнојиво хумусне киселине и ђубриво у траговима хумусне киселине у складу са врстом и количином хранљивих састојака.

За пољске усеве препоручује се одабир комбинованог ђубрива хуминске киселине, које је погодно за употребу и економично и ефикасно. За поврће и воће можете одабрати органско ђубриво хуминске киселине, гнојиво органско-анорганског једињења хуминске киселине или ђубриво у траговима хумусне киселине, органску материју у тим ђубривима. До 20% до 45%, могу ефикасно побољшати укус и боју усева.