Dom > Novosti > Sadržaj

БАСФ уводи индијску тржиште за заштиту усева за пиринач

Feb 13, 2017

Пољопривредници с рижа у Индији ће моћи повећати продуктивност и приход уз помоћ БАСФ решења за заштиту усева за пиринач, који је први пут доступан у земљи.

"Наш циљ је да подржимо произвођаче пиринча у Индији да би остварили свој пун потенцијал. Ми ћемо посветити БАСФ-ову стручност у модерној, одрживој пољопривреди према потребама заједнице индијске пиринча ", рекао је Маркус Хелдт, предсједник дивизије за заштиту биља БАСФ-а на догађају лансирања у Хидерабаду у Индији. БАСФ је светски лидер у заштити биљака, са глобалном продајом од преко 5,8 милијарди евра у 2015. години.

Пиринач је најважнија индијска најважнија храна, са више од 100 милиона метричких тона произведених годишње. Штавише, Индија је значајан извозник пиринча на глобално тржиште, који извози преко 10 милиона метричких тона годишње са значајним могућностима за даље повећање производње. "Са нашом новом понудом за пиринач у Индији, јачамо наш допринос у сусрет растућој потражњи за пољопривредним технологијама у Индији, једном од највећих пољопривредних тржишта у свијету", рекао је Хелдт.

Овим лансирањем, БАСФ пружа свеобухватна решења која ефикасно управљају главним пиринчаним болестима, коровима и штеточинама, док испуњавају очекивања потрошача за здраву и квалитетну храну. Ово укључује фунгициде Селтима и Адекар, који се боре против бројних упорних поремећаја рижева, укључујући обољење пламена и експлозију. Селтима је фунгицид БАСФ АгЦеленце, који не само контролише болести, већ такође пружа веће приносе. БАСФ-ов хербицид Басагран такође ће бити покренут у Индији, решавајући тешке проблеме са кором који су суочени са индијским фармерима. У наредне три године у Индији ће бити покренути додатни производи који ће задовољити све већу потребу за модерним рјешењима у области пољопривреде, укључујући најсавременије хербициде, фунгициде и инсектициде.

БАСФ запошљава посвећени тим од скоро 200 експерата за заштиту усева у Индији како би осигурали директно присуство на тржишту и један од водећих понуђача напредних решења за заштиту биља у Индији, покривајући све главне усеве, укључујући соју, кукуруз, памук, пшеницу, воће, поврће а сада пиринач. Компанија континуирано тражи нове активне састојке који могу контролисати штеточине на јединственим начинима. БАСФ је основао станицу за истраживање пољопривреде у Пунеу 2015. године, која се фокусира на локална и глобална истраживања у пољопривреди. Такође управља глобалним истраживачким и развојним центром на сајму Тхане у Нави Мумбаију, са фокусом на органску синтезу, напредне процесе истраживања и формулације, откривање хемије за савремена пољопривредна рјешења и молекуларно моделирање. У 2015. години, БАСФ је уложио око 500 милиона евра у истраживање заштите животне средине широм свијета.

"Са иницијативама као што су Маке ин Индиа, Смарт Цитиес и Свацхх Бхарат, Индија данас ради о брзом и одрживом развоју. То значи огроман раст потреба становништва за бољу храну, становање и мобилност, као и чисту храну, воду и ваздух. Ово пружа огромне могућности за хемијску индустрију као и за БАСФ. А, БАСФ активно улаже у Индију да реализује ове могућности ", рекао је др. Раман Рамацхандран, предсједник компанија БАСФ у Индији.

БАСФ група је инвестирала скоро 300 милиона евра у Индију током протекле четири године иу производњи и иновацијама у пружању подршке локалној индустрији, укључујући научну пољопривреду и производњу хране, у одрживом транспорту, загађењу и контроли емисија, иу енергетски ефикасним зградама и инфраструктуре.


Извор ввв.агрибусинессглобал.цом