Dom > Novosti > Sadržaj

Аминокиселине имају утицај на биљке

Jan 03, 2018

Амино киселине су најосновније супстанце које чине биолошке протеине и односе се на животне активности. То су основне јединице које чине протеинске молекуле у живим организмима и блиско су повезане са биолошким животним активностима. Има посебну физиолошку функцију у антителу, што је један од есенцијалних нутријената у организму.


Због природе аминокиселина, има јединствени промотивни ефекат на раст биљака, нарочито на фотосинтезу, нарочито на глицин, што може повећати садржај хлорофила у биљкама, повећати активност ензима, промовирати инфилтрацију угљен-диоксида, учинити фотосинтезу јачом ,, Повећање Вц и садржај шећера има важну улогу.


Прскање биљке или наношење течног ђубрива храњивих амино киселина може повећати разноврсне хранљиве састојке биљака потребне за погоршање акумулације суве материје и корења биљке или лишћа у друге дијелове брзине и количине рада, прилагођавање великог броја елемената, елемената у траговима а сваки од њих је проценат хранљивих састојака и стања равнотеже, који играју улогу у регулисању нормалног раста биљака.


Амино киселине могу такође деловати као комплексни агенси. Н, П, К и други велики елементи, Зн, Фе, Цу, Мн, Б, Мо и други елементи у траговима у телу потребних супстанци. Културе често пате од недостатка симптома одређених елемената због превише ефективне фракције коју могу усвојити усјеви и аминокиселине који хелатирају са мање растворљивим елементима ради заштите елемената потребних за усјеве и стварају добру растворљивост, лако се апсорбују услед културе келата, што је погодно за биљну апсорпцију.


Амино киселине могу промовисати раст корена, јаке саднице, здраве биље, повећати фотосинтетичку функцију лишћа и отпорност на усјеве. Отпорност на штеточине и болести, различите усјеве имају значајно повећање приносаЕ-маил: инфо@агронатуретецх.цом