Dom > Novosti > Sadržaj

Амино киселина Улога

Sep 04, 2017

1, дигестију и апсорпцију протеина у телу кроз аминокиселину да се заврши: као тело првих нутритивних елемената протеина, његова улога у исхрани хране је очигледна, али се не може директно користити у људском телу, и користи се постајући мали молекул амино киселина.

2, ефекат равнотеже азота: Када дневна исхрана протеина и количина одговарајућег, унос азота из фекалија, мокраће и кожне емисије азота једнак, познат као укупна равнотежа азота. Уствари су протеини и аминокиселине између континуалне синтезе и распадања равнотеже између. Нормални дневни унос протеина треба задржати у одређеном опсегу, изненада повећати или смањити количину уноса хране, тело и даље може регулисати метаболизам протеина како би се одржао равнотежа азота. Једите превише протеина, ван тела да бисте прилагодили способност балансирања механизма ће бити уништени. Не јести протеине, протеини тела су још увек распадања, настављени негативни баланси азота, ако не благовремено предузму мере за исправљање, на крају ће довести до смрти антитела.

3, у шећер или маст: катаболизам аминокиселина произведен а-кето киселином, са различитим карактеристикама, метаболизмом шећера или липида за метаболизам. а-кето киселина се може синтетизовати у нове аминокиселине или претворити у шећер или маст, или у трицарбоксилну киселину да оксидира у ЦО2 и Х2О и ослободи енергију.

4, укључени у састав ензима, хормона, неких витамина: хемијска природа ензима је протеин (молекули амино киселина), као што су амилаза, пепсин, холинестераза, карбонска анхидраза, трансаминаза и тако даље. Састав хромона који садржи азот је протеин или његов дериват, као што је хормон раста, хормон који стимулише тироидну жлезду, адреналин, инсулин, промовише интестинални хормон и слично. Неки витамини се конвертују аминокиселинама или у комбинацији са протеинима. Ензими, хормони, витамини у регулацији физиолошке функције, каталитички метаболизам игра веома важну улогу.

5, потребама тела есенцијалних амино киселина: потреба за одраслим есенцијалним аминокиселинама од око 20% потреба протеина, - 37%.