Dom > Novosti > Sadržaj

Аминокиселине Физичке и хемијске особине

Sep 05, 2017

Амино киселине су основне компоненте класе органских једињења које садрже амино и карбоксилне групе. У ширем смислу, органско једињење које садржи алкалну аминокиселину која садржи киселу карбоксилну групу, али општу аминокиселину, представља јединицу структуре која чини протеин.

Амино киселине су основне супстанце које чине протеин неопходан за исхрану животиња. Органска једињења која садрже алкалне аминокиселине и киселе карбоксилне групе. Амино група је алфа-амино на алфа угљенику. Аминокиселине које чине протеине углавном су алфа-аминокиселине.

Амино киселине могу да играју следеће улоге у организму кроз метаболизам: да постану киселине, хормони, антитела, креатин итд. Пређите на угљене хидрате и масти; Он оксидише угљен-диоксид, воду и уреу, који производе енергију.

Физичке и хемијске особине

Амино киселине као безбојне, више од 200 ℃, тачка топљења од просјечне пуно тачке топљења органских једињења. Алпха-амино киселина има четири различита укуса киселине, слатке, горке и свеже. Моносодијум глутамат и глицин су најчешће коришћене ароме. Амино пролаз је углавном нерастворан у води, киселом раствору и алкалном раствору, који није растворљив или растворљив у органским растварачима као што је етанол или етар. Амино киселине у растворљивости воде разлике су веома велике, као што је минимални растворљивост тирозина, 25 ℃, тирозин је растворен само 0.045 г воде од 100 г, али у топлом растварачу растворљивост тирозина је већа. Лизин и сперамат су често присутни у облику хлороводоничне киселине, јер су високо растворљиви у води и тешко их кристалишу због делеквенце.

(1) боја и боја различитих обичних аминокиселина лако су безбојни кристали, а кристални облик варира са структуром амино киселина. На пример, л-моноглутаминска киселина је тетрагон, а Д моноглутаминска киселина је дијамантски облик.

(2) кристализација аминокиселина високе тачке топљења, тачка топљења је уобичајено 200 ~ 200 ℃, пуно аминокиселина на или близу тачке топљења раздваја се на амин и ЦО2.

(3) већина аминокиселина растворљивости су растворљиве у води. Растворљивост различитих амино киселина у води је различита, као што су лизин, аргинин и растворљивост пролина. Растворљивост тирозина, цистеина и хистидина је врло мала. Све врсте амино киселина су растворљиве у јаким базама и јаким киселинама. Али амино киселине су нерастворне или слабо растворљиве у етанолу.

(4) аминокиселине укуса и њихови деривати имају одређени укус, као што су кисели, слатки, горки, итд. Арома врсте се односи на врсту аминокиселине и тродимензионалне структуре. Уопштено говорећи, аминокиселина д-типа има сладак укус, а њен слатки интензитет је већи од одговарајуће Л 1 аминокиселине.

(5) особине ултравиолетне апсорпције различитих заједничких аминокиселина немају капацитет да упијају видљиво светло. Али тирозин, триптофан и фенилаланин имају очигледну фотоабсорпцију у ултраљубичастом региону. Већина протеина садржи ове три аминокиселине, посебно тирозин. Према томе, садржај протеина може бити квантитативно детектован помоћу УВ апсорпције карактеристичне за таласну дужину од 280мм.

Важна оптичка својства аминокиселина је апсорпција светлости. 20 врста Пр-АА су апсорпције светлости у видљивој у ултраљубичастом подручју (<220 нм)="" имају="" апсорпцију="" светлости="" у="" ултраљубичастом="" подручју="" (у="" близини="" ултраљубичастог="" опсега)="" (220="" нм="" до="" 300="" нм)="" само="" три="" аа="" способности="" апсорпције="" светлости,="" три="" врсте="" аминокиселина="" су="" фенилаланин,="" тирозин="" и="" триптофан,="" јер="" су="" они="" р="" основа="" која="" садржи="" коњуговане="" системе="" двоструке="" везе="" са="" бензенским=""> Стирен акрилни АА максимална апсорпција светлости на 259 нм, сир АА на 278 нм, боја АА на 279 нм, протеини углавном садрже три врсте АА остатака, тако да његова максимална апсорпција на око 280 нм таласне дужине светлости може користити спектрофотометријску методу погодан за одређивање садржаја протеина. Основа спектрофотометријског одређивања садржаја протеина је закон ламберт-пива. Апсорбанција раствора протеина на 280нм је пропорционална његовој концентрацији.