Dom > Novosti > Sadržaj

Припрема аминокислине

Oct 09, 2017

Амино киселина је једињење у којем је атом водоника на карбонилној групи карбоксилне киселине супституисан са амино групом, а молекул амино киселине садржи и амино групу и карбоксилну групу. Слично хидрокси киселини, аминокиселине се могу поделити на α-β-, γ -... в-аминокиселине према различитим позицијама амино група на угљеничном ланцу, али аминокиселине добијене хидролизом протеини су и α-аминокиселине. Постоји само двадесетак врста, то су основне јединице које чине протеин.

Амино киселине су основне супстанце које чине протеин неопходан за исхрану животиња. Је органско једињење које садржи базну амино групу и киселу карбоксилну групу. Амино група је α-амино киселина везана за α-угљеник. Већина амино киселина која чине протеин су α-аминокиселине.

Амино киселине у људском тијелу кроз метаболизам могу имати сљедеће ефекте: ① протеина синтетичког ткива; ② у киселину, хормоне, антитела, креатин и друге материје амонијака; ③ у угљене хидрате и масти; ④ оксидација угљен-диоксида и воде и уреје, стварају енергију

Амино киселине за безбојно тело, тачка топљења од више од 200 ℃, виша од просјечне тачке таљења органских једињења. α-аминокиселинска киселина, слатка, горка, свежа 4 различита укуса. Мононатријева со глутаминска киселина и глицин највећа количина зачина за укус. Амино пролаз је углавном растворљив у води, киселом раствору и алкалном раствору, нерастворан или слабо растворљив у етанолу или етру и другим органским растварачима. Растворљивост аминокиселина у води је веома различита. На пример, растворљивост тирозина је најмања. На 25 ℃, тирозин се раствара само 0.045 г у 100 г воде, али растворљивост тирозина у пешкиру са топлом водом је велика. Лизин и аргинин често постоје у облику хидрохлорида, јер су лако растворљиви у води, због делеквенце и тешко стварати кристале.

(1) боја и боја Различите уобичајене амино киселине лако постају безбојни кристали, кристални облик због структуре аминокиселина варира. Као што је Л-глутаминска киселина за цилиндрични кристал са четири колоне, Д-глутаминска киселина била је дијамантски кристал.

(2) кристализација аминокиселина топљења тачке топљења је висока, генерално 200 ~ 300 ℃, многе аминокиселине на или близу тачке топљења разређују се у амин и ЦО2.

(3) растворљивост Већина аминокиселина може се растворити у води. Растворљивост различитих аминокиселина у води је различита, као што су лизин, аргинин, раствор пролина је већи, тирозин, цистеин, раствор хистидина је врло мали. Разноврсне аминокиселине могу се растворити у јаким алкалијама и јакој киселини. Али амино киселине су нерастворне или слабо растворљиве у етанолу.

(4) укус аминокиселина и њихових деривата имају извесни осећај укуса, као што су киселина, слатка, горка и тако даље. Окус врсте и врста аминокиселина, тродимензионална структура. Из тродимензионалне структуре, уопште, Д-типови амино киселина су слатки, слаткост виших од одговарајућих аминокиселина Л-типа.

(5) УВ абсорпцијске карактеристике разних заједничких аминокиселина на видљивом светлу нису апсорпциони капацитет. Али тирозин, триптофан и фенилаланин у ултраљубичастом региону имају очигледан феномен апсорпције светлости. И већина протеина садржи ове три аминокиселине, посебно тирозин. Према томе, садржај протеина може се квантитативно детектовати коришћењем карактеристика УВ абсорпције на таласној дужини од 280 хм.

Припрема аминокиселина

синтеза

Већина аминокиселина која чине протеин су биокемијски синтетисани путем Ембден-Меиерхофа са интермедијером лимунске киселине. Изузетак је ароматична аминокиселина, хистидин, претходна биосинтеза са пентозном фосфатном пентозом интермедијарним еритро-4-фосфатом, који се синтетизује АТП са рибозним пирофосфатом фосфорне киселине. Микроби и биљке могу синтетизовати све аминокиселине у организму, животиње имају део аминокиселине не могу се синтетизовати ин виво (есенцијалне аминокиселине). Есенцијалне аминокиселине углавном се метаболишу угљеним хидратима, а за биосинтезу потребна је више од 14 ензима, синтеза неосцелане амино киселине вишестепеним реакцијама (6 степени или више), а синтеза есенцијалних аминокиселина захтева више, око 60 врста укључених ензима. Биосинтетске аминокиселине, поред синтезе протеина као сировине, али и алкалоида, лигнина и других синтетичких. С друге стране, аминокиселина се разградјује у живом тијелу услед стварања кето киселине аминским померањем или оксидацијом, или се разблажи декарбоксилацијом у амин