Dom > Novosti > Sadržaj

Физиолошка активност и апсорпција аминокиселине

Oct 11, 2017

Хуминска киселина (хумана киселина, скраћени ХА) је биљни и животињски остаци, Амино киселина углавном остаци биљака, кроз микробиолошко разлагање и трансформацију, као и низ сложених процеса геохемијске реакције и акумулира класу органске материје. Састоји се од ароматичног и његових различитих функционалних група полимерних органских киселина, са добром физиолошком активношћу и апсорпцијом, комплексом Амино киселине, размјеном и другим функцијама. Хуминска киселина је главни елемент угљеника, водоника, кисеоника, азота, сумпора, поливалентних фенолних врста ароматичних једињења и поликондензата азотних једињења.

Широко се дистрибуира у угљеничким премазима, земљишним земљиштима, воденим седиментима, животињским изметима, органским ђубривима, животињским и биљним остацима и тако даље. Често видимо да је земља црна, то је зато што је хумна киселина (која не садржи, мање хумана киселина је жута) у ниском степену угља (угљеник, лигнит, тресет) највише (30 ~ 80%), затим органски компост (око 5 до 20%). Угљен је вештачки оксидован (третиран ваздухом, аминокиселним озоном или азотном киселином) како би се формирала регенерисана хуминска киселина

Према растворљивости у растварачу и класификацији боја, Амино киселина се може поделити на три компоненте: ① растворен у ацетон или део етанола који се назива смеђа киселина; ② нерастворљив у делу ацетона који се зове црна фулвична киселина; ③ растворљив у води или танки. Киселински део се назива фулвиц киселина

За пољопривреду се могу користити као нутритивни адитиви за тло, корење и адитиви за ђубангганско ђубриво, средство за одржавање тла, регулатор раста биљака, фолијарно једињење ђубрива, хладно средство Амино киселине, суша, синергист сложених ђубрива и азот, фосфор, калијум и други елементи са ђубривом хумане киселине, са ефикасношћу ђубрива, побољшањем земљишта, подстицањем раста усева, побољшањем квалитета пољопривредних производа и другим функцијама. Хуминска киселина и исцрпан, атразин и други пестициди помешани са, Амино киселина може побољшати ефикасност, Инхибиција резидуалне токсичности; натријум хумат је ефикасан у третману гнилобе јабука.

Амино киселине у улози раста биљака имају три: 1) извор органског додатка храњивог азота; 2) агенс за хелатацију металних јона. (Калцијум, магнезијум, гвожђе, манган, цинк, аминокиселински бакар, молибден, бор, селен итд.) Лако се преносе у биљку помоћу комплекса (хелатирајућих) метала јона и есенцијалних елемената и елемената ( калцијум, побољшати биљну употребу разних храњивих материја, 3) препарате ензима. Амино киселине су акцелератори и катализатори за синтезу различитих ензима у биљкама, Амино киселине која играју важну улогу у метаболизму биљака. Међутим, аминокиселине у тлу лако се асимилишу бактеријама, разградња, не би требало користити као основно ђубриво у тлу, већ направљене од фолијарног ђубрива, прскати на листовима тако да биљке директно кроз лист абсорбују аминокиселине и друге елементи.