Dom > Novosti > Sadržaj

Аминокиселине Нутритивне компоненте

Jun 06, 2017

Аминокиселине су најосновније супстанце које чине протеине у организмима и повезане су са животним активностима и представљају основне јединице протеинских молекула у организмима, аминокиселине који су блиско повезани са животним активностима организама. Има посебну физиолошку функцију у антителу и један је од незаобилазних хранљивих материја у организму.

Амино киселина ђубрива се базирају на биљним аминокиселинама, користећи своју огромну површинску активност и апсорпцију, храњиве материје (азот, фосфор, калијум, жељезо, аминокиселински бакар, манган, цинк, алуминијум, бор, итд.) Који су потребни додају се раст и развој људских биљака, а органска и неорганска једињења настала додавањем и комплексирањем. Ово ђубриво не само да може задржати пуно елемената споро ослобађање и пуну употребу, већ такође може осигурати стабилност и дуготрајан ефекат елемената у траговима. Има добар ефекат побољшања респираторних биљака, побољшања процеса редока биљака и промовисања метаболизма биљке. Амино киселина Може промовирати формирање фотосинтезе и хлорофила, а физиолошки и биохемијски процеси, као што су активност оксида, активност ензима, клијање семена, апсорпција хранљивих материја и раст и развој корена, имају очигледно промовисање и активирање ефеката . Конкретно, његов афинитет с биљкама није упоредив са било којом другом супстанцом. Ефикасност аминокиселинског ђубрива поставља дугорочни ефекат органског ђубрива, брзог дјеловања ђубрива, стабилности био-ђубрива и ефикасности микро-ђубрива. Овај рад углавном говори о примени аминокиселина у пољопривреди у овом ђубривом.

Агломерација земљишта је основна јединица структуре тла. Употреба аминокиселина може превелика промена соли тла, превише јака алкалност, дисперзија висине честица тла, физичке и хемијске особине структурне разлике земљишта, промовишу стварање агломерације тла, након примјене аминокиселине, Амино киселина тла очигледно је смањена густина укупне порозности и капацитета задржавања воде, што је помогло у побољшању способности очувања и оплодње тла у земљишту, чиме се ствара повољни услови за раст и развој корена биљке.

Микроорганизам тла је један од важних фактора у саставу тла, трансформацији органског и неорганског квалитета земљишта, бициклизма хранљивих елемената и формирању ензима у процесу биљног живота. Амино киселине могу промовисати микробне активности у тлу, повећати број микроорганизама у тлу, побољшати активност ензима тла, велики број домаћих и страних истраживачких података потврдио је да примјена амино киселина може направити аеробне бактерије, актиномицете, распадање влакана броја бактерија повећана. Предност је убрзати минерализацију органске материје и промовисати ослобађање елемената хранљивих материја.

Са брзим развојем хемијске индустрије повећава се производња и примена количина хемијских ђубрива, а примена хемијских ђубрива је одиграла важну улогу у развоју пољопривредне производње, али проблеми као што су повећање употребе ђубрива, трошкови инвестирања и смањење коришћења ђубрива такође се постепено одражавају.