Dom > Novosti > Sadržaj

Амино-киселинска декомпозиција и трансформација

Jul 12, 2017

Хуминска киселина (хумана киселина, скраћени ХА) су остаци животиња и биљака, Амино киселине углавном остаци биљака, микробиолошким разградњом и трансформацијом, Амино киселином, као и низом сложених процеса геохемијске реакције и нагомилавају класу органске материје . Амино киселина Састоји се од ароматичних и различитих функционалних група полимерних органских киселина, са добром физиолошком активношћу и апсорпцијом, комплексацијом, заменом и другим функцијама. Хуминска киселина је главни елемент угљеника, водоника, кисеоника, азота, сумпора, аминокиселине је поливалентна ароматична једињења фенол типа и поликондензат једињења азота.

Широко се дистрибуира у угаљима, земљишту, аминокиселинским седиментима воде, животињским фекалијама, органским ђубривима, остатцима животиња и биљака итд. Често се види да је земља црна, Амино киселина, јер је хумна киселина (која не садржи земљу која садржи хуму са киселином жута) у углавном ниском степену угља (угљени премаз, лигнит, тресет) највише у хумани киселини (30 ~ 80% ), затим органски компост (око 5 до 20%). Амино киселина је вештачки оксидована (третирана ваздухом, аминокиселним озоном или азотном киселином) како би се формирала регенерисана хуминска киселина

Према растворљивости у растварачу и класификацији боја, Амино киселина се може поделити на три компоненте: ① растворен у ацетон или део етанола који се назива смеђа киселина; ② нерастворљив у делу ацетона који се зове црна фулвична киселина; ③ растворљив у води или танки. Киселински део се назива фулвиц киселина

За пољопривреду се могу користити као нутритивни адитиви за тло, корење и адитиви за ђубангганско ђубриво, средство за одржавање тла, регулатор раста биљака, фолијарно једињење ђубрива, хладно средство Амино киселине, суша, синергист сложених ђубрива и азот, фосфор, калијум и други елементи са хуманом киселином ђубриво, Амино киселина са ефикасношћу ђубрива, побољшано тло, стимулише раст усјева, Амино киселина побољшава квалитет пољопривредних производа и других функција. Магнезијум хумат, хумана киселина и цинк, гвожђе киселина урее у додатку недостатка магнезијума у ​​земљи, недостатак цинка од кукуруза, воћни стабљици на гвожђе имају добар ефекат; хумана киселина и хербицидни етар, атразин и друга мешавина пестицида, могу побољшати ефикасност, инхибицију амино киселине резидуалне токсичности; натријум хумат је ефикасан у третману гнилобе јабука.

Амино киселине у улози раста биљака имају три: 1) извор органског додатка храњивог азота; 2) агенс за хелатацију металних јона. У биљци се преносе калцијум, магнезијум, гвожђе, манган, цинк, аминокиселински бакар, молибден, бор, селен итд. Елементи у траговима и елементи у траговима (калцијум, магнезијум, гвожђе, манган, молибден, бор, селен, итд.) Побољшати коришћење биљака различитих хранљивих састојака; 3) препарати ензима. Амино киселине су акцелератори и катализатори за синтезу различитих ензима у биљкама, који играју важну улогу у метаболизму биљака. Међутим, аминокиселине у земљишту које се лако ассимилирају бактеријама, разградња аминокиселине, не би требало да се користе као основно ђубриво у тлу, већ су направљене од фолијарног ђубрива, Амино киселина на листовима тако да се биљке директно кроз лист абсорпције амино киселине и друге елементе.