Dom > Novosti > Sadržaj

Амино-киселинска декомпозиција и трансформација

Jul 03, 2017

Амино киселина Хуминска киселина (хумана киселина, скраћени ХА) је остаци животиња и биљака, углавном остатака биљака, микробиолошким разградњом и трансформацијом, Амино киселином, као и низом сложених процеса геохемијске реакције и акумулира класу органске материје . Састоји се од ароматичних и његових различитих функционалних група полимерних органских киселина, са добром физиолошком активношћу и апсорпцијом, комплексацијом, заменом и другим функцијама. Хуминска киселина је главни елемент угљеника, водоника, кисеоника, аминокиселиног азота, сумпора, поливалентних фенолних ароматичних једињења и поликондензата азотних једињења.

Широко се дистрибуира у угаљима, земљишту, седиментима воде, животињским изметима, органским ђубривима, животињским и биљним остацима итд. Често се види да је земља црна, Амино киселина, јер је хумна киселина (која не садржи земљу која садржи хуму са киселином жута) у углавном ниском степену угља (угљени премаз, лигнит, тресет) највише у хумани киселини (30 ~ 80% ), затим органски компост (око 5 до 20%). Амино киселина је вештачки оксидована (третирана ваздухом, озоном или азотном киселином) како би се формирала регенерисана хуминска киселина

Према растворљивости у растварачу и класификацији боја, Амино киселина се може поделити на три компоненте: ① растворен у ацетон или део етанола који се назива смеђа киселина; ② нерастворљив у делу ацетона који се зове црна фулвична киселина; ③ растворљив у води или танки. Киселински део се назива фулвиц киселина

За пољопривреду се могу користити као нутритивни адитиви за тло, корење и адитиви за ђубангганско ђубриво, средство за одржавање тла, регулатор раста биљака, фолијарно једињење ђубрива, хладно средство Амино киселине, суша, синергист сложених ђубрива и азот, фосфор, калијум и други елементи са хуманом киселином ђубриво, са ефикасношћу ђубрива, побољшаним земљиштем, стимулише раст усјева, побољшава квалитет пољопривредних производа и других функција. Магнезијум хумат, хумана киселина и цинк, гвожђе киселина урее у додатку недостатка магнезијума у ​​земљи, недостатак цинка од кукуруза, воћни стабљици на гвожђе имају добар ефекат; хумана киселина и хербицидни етар, аминокиселин атразин и друга мешавина пестицида, могу побољшати ефикасност, инхибицију резидуалне токсичности; натријум хумат је ефикасан у третману гнилобе јабука.

Регулатори раста биљака широког спектра, посебно Амино киселина за промовисање раста биљака, може правилно контролисати отварање листја усјева, смањити транспирацију, сушу има важну улогу, може побољшати способност да се опире, повећава производњу и побољша квалитет главна примена циљне пшенице, кукуруза, слатког кромпира, просо, пиринач, памука, кикирикија, силовања, дувана, дуља од свиленкаста, амино киселог воћа, поврћа и сл .; могу се мешати са неким алкалним пестицидима, а често и синергијски ефекат.

Амино киселине у улози раста биљака имају три: 1) извор органског додатка храњивог азота; 2) агенс за хелатацију металних јона. У биљци се преноси калцијум, магнезијум, гвожђе, манган, цинк, бакар, молибден, боран, селен и слични елементи и елементи у траговима (калцијум, магнезијум, гвожђе, манган, цинк, бакар, молибден, бор, селен, итд.). Побољшати коришћење биљака различитих хранива; 3) препарати ензима. Амино киселине су акцелератори и катализатори за синтезу различитих ензима у биљкама, који играју важну улогу у метаболизму биљака. Међутим, аминокиселине у земљишту које се лако апсорбују бактеријама, разградња аминокислина, не би требало користити као основно ђубриво у тлу, већ направљене од фолијарног ђубрива, прскати на листовима тако да биљке директно кроз лист абсорпције амино киселина и други елементи.

Односи се на извор калијума користећи калијум сулфат или калијум хлорид од хлоридног састојка направљеног од сложеног ђубрива, а садржај хлоридних јона не може бити већи од 3%, иначе је ђубриво сложено хлором.

Односи се на калијум елемент у облику калијум хлорида може се подијелити на монохлоро и диклофен производе, хлор се односи на калијум елемент је облик калијевог хлорида, аминокиселина азотни елемент за уреу и друге не-хлоридне ионе направљене од дуплог хлора калијум једињење у облику калијум хлорида, једињење азота у облику амонијум хлорида.