Dom > Novosti > Sadržaj

Аминокиселинска киселина Титрација кривине

Nov 02, 2017

Амино киселине су једињења која су супституисана аминокиселинама, која садрже амино и карбоксилне групе. Слично као и хидрокси киселине, аминокиселине се могу поделити на алфа-бета, гамма -... В-аминокиселине, али аминокиселине које су добијене протеолизом су алфа-аминокиселине и постоји само њих двадесетак, што су основне јединице које чине протеин.

Амино киселине су основне супстанце које чине протеин неопходан за исхрану животиња. Органска једињења која садрже алкалне аминокиселине и киселе карбоксилне групе. Амино група је алфа-амино на алфа угљенику. Аминокиселине које чине протеине углавном су алфа-аминокиселине.

Амино киселине могу да играју следеће улоге у организму кроз метаболизам: да постану киселине, хормони, антитела, креатин итд. Пређите на угљене хидрате и масти; Он оксидише угљен-диоксид, воду и уреу, који производе енергију.

Амино киселине као безбојне, више од 200 ℃, тачка топљења од просјечне пуно тачке топљења органских једињења. Алпха-амино киселина има четири различита укуса киселине, слатке, горке и свеже. Моносодијум глутамат и глицин су најчешће коришћене ароме. Амино пролаз је углавном нерастворан у води, киселом раствору и алкалном раствору, који није растворљив или растворљив у органским растварачима као што је етанол или етар. Амино киселине у растворљивости воде разлике су веома велике, као што је минимални растворљивост тирозина, 25 ℃, тирозин је растворен само 0.045 г воде од 100 г, али у топлом растварачу растворљивост тирозина је већа. Лизин и сперамат су често присутни у облику хлороводоничне киселине, јер су високо растворљиви у води и тешко се кристалишу због деликвенце [5].

(1) боја и боја различитих обичних аминокиселина лако су безбојни кристали, а кристални облик варира са структуром аминокиселина. На пример, л-моноглутаминска киселина је тетрагон, а Д моноглутаминска киселина је дијамантски облик.

(2) кристализација аминокиселина високе тачке топљења, тачка топљења је уобичајено 200 ~ 200 ℃, пуно аминокиселина на или близу тачке топљења раздваја се на амин и ЦО2.

(3) већина аминокиселина растворљивости су растворљиве у води. Растворљивост различитих амино киселина у води је различита, као што су лизин, аргинин и растворљивост пролина. Растворљивост тирозина, цистеина и хистидина је врло мала. Све врсте амино киселина су растворљиве у јаким базама и јаким киселинама. Али амино киселине су нерастворне или слабо растворљиве у етанолу.

(4) аминокиселине укуса и њихови деривати имају одређени укус, као што су кисели, слатки, горки, итд. Арома врсте се односи на врсту аминокиселине и тродимензионалне структуре. Уопштено говорећи, аминокиселина д-типа има сладак укус, а њен слатки интензитет је већи од одговарајуће Л 1 аминокиселине.

(5) особине ултравиолетне апсорпције различитих заједничких аминокиселина немају капацитет да упијају видљиво светло. Али тирозин, триптофан и фенилаланин имају очигледну фотоабсорпцију у ултраљубичастом региону. Већина протеина садржи ове три аминокиселине, посебно тирозин. Према томе, садржај протеина може бити квантитативно детектован помоћу УВ апсорпције карактеристичне за таласну дужину од 280мм.

Кривуља азотне киселине базне титрације

Глицине, на пример: Мооре глицин растворљив у води, пХ раствора је 5,97, са стандардном титрацијом НаОХ и ХЦл, пХ вредност решења као ордината, додавање ХЦл и НаОХ, абсциса означава број мола цртања, криву титрације . Веома важна карактеристика ове криве је да код пХ = 2,34 и пХ = 9,60, постоје две преломне тачке, које су пК1 и пК2 респективно. Правило: пХ [Р]. > пХ> пК2 ', [Р] [Р +]> [Р +]; Када је пХ пИ, нето набој је нула, [Р] = [Р-]; Када је пХ <пи, мрежни="" пуњач="" је=""> Када имате пХ од> пИ, мрежни пуњач је "-