Dom > Novosti > Sadržaj

Анализа функције и перспективе органског ђубрива у пољопривреди у Кини

Aug 23, 2018Да правилно разуме улогу ђубрива у одрживом развоју и обезбеди безбедност хране. Ђубриво је "зрно" жита. Већи принос усева, што више захтева храњиво. У случају интензивног пољопривредног развоја, метода која се ослања на природну еколошку циркулацију не може допунити хранљиве потребе високо приносних усева. Основно решење негативних ефеката ђубрива лежи у рационалној употреби ђубрива. Морамо се придржавати основног концепта зеленог развоја, успоставити основни консензус да је савремена пољопривреда неодвојива од хемијског ђубрива и постићи одрживи развој пољопривреде и друштва.


image.png


1) Нагласак се ставља на утицај ђубрива и њихових производних процеса на ресурсе и животну средину


Индустрија ђубрива је високо зависна од ресурса, а енергија се ослања на индустрију, истовремено енергију и ресурсе и подржава материјалну основу за развој будућег друштва, сваке године због азотних дјубрива, производња фосфатног ђубрива у Кини треба да троши велике количине електричне енергије, угља, воде и минералних сировина, у процесу секундарне обраде ђубрива, такође троше велике количине енергије, производе одређене емисије. Нарочито треба рећи проблем фосогогипса.


2) Потпуно разумевање ефикасности ђубрива је основа губитка тежине


Као што сви знамо, како би се гарантовала сигурност хране, потребно је осигурати одређену количину узимања храњивих култура. На претпоставци смањења количине употребе ђубрива и обезбеђивања количине апсорпције, једини начин је да се компресује разлика између количине примене хранљивих материја и количине апсорпције. Начин смањивања ове разлике је повећање ефикасности. Дакле, оставите да повећате ефекат смањивања тежине је слепа смањује тежину, такође је неухрањена смањење тежине.


3) Правилно руковати односом органског ђубрива и неорганског ђубрива


Органска ђубрива играју важну улогу у историји људског развоја. Међутим, с развојем друштва и научним напретком, органска ђубрива имају мању и мању улогу у пољопривредној производњи, посебно у пружању нутритивних елемената за усеве. Оно што је некада било органско ђубриво постало је важан загађивач животне средине. Морамо се пробудити на чињеници да је немогуће вратити у претходну ера органске рециклаже ђубрива под условима савременог друштва. Међутим, из перспективе рециклаже земљишта, тренутно решење органског отпада се углавном ослања на микроорганизме земљишта, односно да их примењује на пољопривредно земљиште. С једне стране, решено је загађење органског отпада; с друге стране, функција органског ђубрива може се играти како би најбоље искористила своје производе.

image.png